Wat is FileRepMalware? Moet je het verwijderen?

Veel gebruikers installeren antivirussoftwareproducten van derden om hun systemen te beschermen. Deze softwareproducten gebruiken bepaalde criteria om verdachte bestanden, programma's en processen in uw systeem op de zwarte lijst te zetten. Een voorbeeld van zo'n geval is met de FileRepMalware- tag. Gebruikers zijn benieuwd of ze het bijbehorende bestand moeten verwijderen of niet.

Wat is FileRepMalware

FileRepMalware

In dit artikel zullen we bespreken wat de Filerepmalware-tag is en hoe ermee om te gaan.

Wat is FileRepMalware?

FileRepMalware is een tag die sommige populaire antivirussuites toewijzen aan bestanden met een lage reputatiescore. Het meest voorkomende slachtoffer van deze tag is de KMSPICO-tool die wordt gebruikt om Windows te activeren zonder ervoor te betalen. Behalve dit, zal de antivirus deze tag toewijzen aan software die hij verdacht vindt.

Hoe wijst een antivirusprogramma de FileRepMalware-tag toe?

Het criterium voor het toekennen van de FileRepMalware-tag is een lage reputatiescore. Antivirussoftware kent een lage reputatiescore toe aan applicaties die niet veel zijn gedownload, nog niet zijn toegevoegd aan de antivirusopschoonset en die niet zijn ondertekend door een uitgever of de antivirus vertrouwt de handtekening niet.

De kans is groot dat een bestand met een lage reputatiescore een virus of malware is. Als u echter wilt controleren of dit een valse vlag is, probeer dan de volgende controles:

1] Gebruik Virustotal om te controleren of het bestand echt is

Virustotal is een uitstekende gratis online tool om te controleren of een bestand op uw systeem al dan niet veilig is.

Om te controleren of het bestand gemarkeerd door de FileRepMalware-tag veilig is, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand op uw antiviruspagina en selecteert u de optie om de locatie te openen / controleren.

Open nu de Virustotal-website vanaf hier en selecteer de optie Kies bestand .

Upload het verdachte bestand en laat Virustotal u informeren over de veiligheidsstatus van het bestand.

2] Gebruik verschillende antivirussoftware om uw systeem te scannen

De beste methode om te controleren of er een valse vlag is, is door dubbel te controleren met een antivirusscanner van een ander merk.

U kunt ook de Windows Defender-scan tijdens het opstarten overwegen voor de beste resultaten.

Er zijn ook enkele gratis draagbare second opinion-malwarescanners beschikbaar.

Als het bestand geen van de bovenstaande tests doorstaat, is het beter om het weg te gooien, aangezien het al een lage reputatiescore heeft.

Als u een illegale versie van Windows gebruikt en de KMSPICO-tool hebt gebruikt om deze te activeren, kent u de oorzaak van de FileRepMalware-tag nu goed.

We raden u ten zeerste aan om alleen legitieme Windows-besturingssystemen en -software te gebruiken en door dit te doen, bespaart u uzelf van veel problemen, waaronder die in de discussie.

3] Gebruik File Unlocker en Deleter

Als u het FileRepMalware-bestand niet kunt verwijderen, kunt u een Use File Unlocker en Deleter gebruiken om het te verwijderen.

Volgende lezen : Wat is Akamai NetSession Client? Moet ik het verwijderen?

FileRepMalware