ChkDsk is vastgelopen op een bepaald% of blijft hangen in een bepaald stadium

Als u merkt dat Check Disk of ChkDsk vastzit op een bepaald percentage of op een bepaald moment in Windows vastloopt, stelt dit bericht enkele stappen voor probleemoplossing voor die u kunnen helpen. Het kan 10%, 12%, 27% of een dergelijk percentage zijn. Nogmaals, het kunnen de fasen 2, 4, 5 of iets dergelijks zijn.

ChkDsk zit vast of blijft hangen

ChkDsk zit vast of blijft hangen

Als ChkDsk vastloopt of vastzit, raden we u aan de volgende suggesties te proberen:

 1. Wacht tot het voltooid is
 2. Start uw pc opnieuw op en voer Schijfopruiming, SFC, DISM uit.

1] Wacht tot het voltooid is

De beste suggestie die ik kan geven, is vol te houden en het te laten lopen. Het kan een paar uur duren, maar gezien de tijd is het in de meeste gevallen bekend dat het voltooid is. Laat het indien nodig een nacht staan ​​en laat het zijn gang gaan.

2] Start uw pc opnieuw op en voer Schijfopruiming, SFC, DISM uit

Als dit niet helpt, start u uw computer opnieuw op door op de aan / uit-knop te drukken. Druk tijdens de volgende keer opstarten op Esc, Enter of de juiste toets om de uitvoering van ChkDsk te stoppen.

Doe het volgende nadat u op het bureaublad hebt opgestart:

 1. Voer het hulpprogramma Schijfopruiming uit om uw ongewenste bestanden te wissen.
 2. Open een verhoogd CMD-type sfc /scannowen druk op Enter om de systeembestandscontrole uit te voeren.
 3. Start uw computer opnieuw op zodra de scan is voltooid.
 4. Vergeet niet om ChkDsk af te sluiten tijdens het opstarten.
 5. Open vervolgens CMD opnieuw als admin.
 6. Type Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
 7. Druk op Enter om de Windows-afbeelding te herstellen.

Kijk nu of ChkDsk de scan kan voltooien. Zoals ik eerder al zei, bewaar het indien nodig een nacht.

Hoop dat het helpt.

Dit probleem doet zich meer voor in Windows 7 en eerder. Windows 8 en Windows 10 verwerken schijfcontrolebewerkingen efficiënter. Schijffoutcontrole is nu een beetje anders dan de eerdere versies van Windows. In Windows 8 heeft Microsoft het chkdsk-hulpprogramma opnieuw ontworpen - de tool voor het detecteren en herstellen van schijfbeschadiging.

Microsoft introduceerde een bestandssysteem met de naam ReFS, waarvoor geen offline chkdsk nodig is om beschadigingen te herstellen - omdat het een ander model volgt voor veerkracht en daarom het traditionele chkdsk-hulpprogramma niet hoeft te draaien. De schijf wordt periodiek gecontroleerd op fouten in het bestandssysteem, slechte sectoren, verloren clusters, enz., Tijdens Automatisch Onderhoud en u hoeft het nu niet meer echt uit te voeren.

Dit bericht zal je helpen als het scannen en repareren van schijf vastzit Het scannen en repareren van schijf zit vast in Windows 10.

Het is belangrijk dat u de gezondheid van uw harde schijf in de gaten houdt, en daarom is het absoluut noodzakelijk dat ChkDsk zijn run voltooit. Maar als u dat wilt, kunt u de ChkDsk-bewerking annuleren.

Verwante leest:

 1. ChkDsk of Check Disk wordt bij elke start uitgevoerd
 2. ChkDsk of Check Disk wordt niet uitgevoerd bij het opstarten.
ChkDsk zit vast of blijft hangen