De Windows Update-service kan niet worden gestopt

Als u de Windows Update-service probeert te stoppen met behulp van de opdrachtprompt, maar u een bericht ontvangt dat de Windows Update-service niet kan worden gestopt , kunt u als volgt de service stoppen. Dit bericht wordt alleen weergegeven als u de opdrachtprompt gebruikt om de Windows Update-service te stoppen - en als CMD geen beheerdersrechten heeft. Veel mensen proberen de automatische Windows 10-update uit te schakelen, maar u kunt de service om de een of andere reden niet stoppen, dan helpt dit artikel u.

De Windows Update-service kan niet worden gestopt

De gebruikelijke opdracht om de Windows Update-service te stoppen met CMD is:

net stop wuauserv

Maar dit kan soms de foutmelding opleveren. Als je het zelfs via Windows Services Manager kunt stoppen, lees dan verder.

De Windows Update-service kan niet worden gestopt

Als Windows Update Service niet stopt, laat dit bericht u zien hoe u deze WUAUSERV-service op Windows 10 kunt stoppen:

  1. Stop de Windows Update-service met PID
  2. Controleer serviceafhankelijkheden.

1] Stop de Windows Update-service met PID

Elk lopend proces of elke service heeft een unieke ID of PID. U kunt het vinden in Taakbeheer en het vervolgens gebruiken om de service te stoppen.

Open Taakbeheer en ga naar het tabblad Services . Hier zou je een service moeten vinden met de naam wuauserv . U moet de PID van die actieve service krijgen.

De Windows Update-service kan niet worden gestopt

Open daarna de opdrachtprompt met beheerdersrechten en voer deze opdracht in

taskkill / f / pid 

Vergeet niet te vervangen met de originele PID die je eerder hebt gekopieerd uit Taakbeheer - in ons geval 6676 . Je zou met een bericht als dit moeten worden begroet:

SUCCES: Het proces met PID 6676 is beƫindigd.

Dit betekent dat u de Windows Update-service met succes hebt gestopt.

2] Controleer serviceafhankelijkheden

De meeste Windows-services zijn afhankelijk van andere services. Soms kunnen die services een probleem veroorzaken vanwege een intern conflict. Op dergelijke momenten moet u de afhankelijkheden controleren. In dit geval moet u de afhankelijkheden van deze Windows-service vinden. Als een actieve service de WU-service gebruikt, moet u die service mogelijk eerst stoppen.

Ik hoop dat dit helpt!

De Windows Update-service kan niet worden gestopt