Windows 10-update bleef hangen bij het controleren op updates

Hoewel Windows 10-updates in de loop der jaren soepeler zijn geworden, zijn er nog steeds veel scenario's waarin de update vastloopt. Windows controleert regelmatig op een update of wanneer u op de knop klikt. Maar als uw Windows 10-update vastloopt en een eeuwigheid duurt bij het controleren op updates , dan zijn hier onze suggesties om het probleem op te lossen.

Windows 10-update bleef hangen bij het controleren op updates

Windows 10-update bleef hangen bij het controleren op updates

Het scenario waarin het blijft zoeken naar een update zonder antwoord, is erg verwarrend. U weet niet of de update op het punt staat te beginnen met downloaden of dat uw internetverbinding het probleem veroorzaakt. Volg deze stappen om dit op te lossen:

  1. Sluit Instellingen af ​​en start uw pc opnieuw op
  2. Start Windows Update Service opnieuw
  3. Wis de map Softwaredistributie
  4. Wis de map Catroot2

1] Sluit Instellingen af ​​en start uw pc opnieuw op

Sluit het venster Instellingen en start uw computer opnieuw op. Als je dat hebt gedaan, lees dan verder.

2] Start de Windows Update-service opnieuw

Open nu de opdrachtprompt of PowerShell en voer deze opdrachten uit om de Windows Update-service te stoppen en te starten:

net stop wuauserv
net start wuauserv

Als u niet vertrouwd bent met de opdrachtregeloptie, kunt u dit doen via Services.msc . Zoek naar service met de naam Windows Update. Dubbelklik erop om het eigenschappenvenster te openen en zoek vervolgens de knoppen om de service te stoppen en te starten.

3] Wis de map Sofware Distribution

Wis de map Softwaredistributie

SoftwareDistribution is een van de mappen waarin Windows Update alle bestanden downloadt die moeten worden geïnstalleerd. Soms kunnen bestaande of onvolledige updatebestanden een probleem veroorzaken.

Ga naar C: \ Windows \ SoftwareDistribution en verwijder alles in deze SoftwareDistribution-map

4] Reset catroot2-map

Windows Update Catroot2-map

Catroot en catroot2 zijn Windows-besturingssysteemmappen die vereist zijn voor het Windows Update-proces. Windows gebruikt deze map om de handtekeningen van het Windows Update-pakket op te slaan en helpt bij de installatie ervan. Het is niet eenvoudig om hier inhoud te verwijderen. U moet de cryptsvc- service stoppen en vervolgens bestanden in catroot2 verwijderen.

Zodra u deze allemaal hebt voltooid, start u de computer opnieuw op en controleert u opnieuw op de update.

TIP : Met onze draagbare freeware FixWin kunt u deze en de meeste andere Windows-instellingen of -functies met een enkele klik resetten.

fixwin 10.1

Nu de mappen zijn gereset, zou de updatecontrole moeten eindigen en als er een download is, zou deze moeten beginnen.

Windows 10-update bleef hangen bij het controleren op updates