Blue Screen of Death repareren in Windows 10

Windows 10 heeft ook het Blue Screen of Death ( BSOD ) of Stop Error-scherm dat verschijnt wanneer u zich ergens middenin bevindt, het besturingssysteem upgradet tijdens het opstarten of gewoon op uw pc werkt. Hoewel sommigen met het Black Screen-probleem worden geconfronteerd, worden enkelen geconfronteerd met BSOD-problemen. We nemen elk scenario en leggen uit wat we in elk geval moeten doen.

Blauwe schermen in Windows 10/8 zijn eenvoudig en geven geen stopfoutinformatie weer. Mogelijk moet u Windows dwingen om Stop Error-details weer te geven.

Blue Screen of Death bij het upgraden naar Windows 10

Bij het upgraden naar Windows 10 vanuit Windows 8.1 of Windows 7, kunt u te maken krijgen met BSOD. Normaal gesproken gebeurt dit vanwege BIOS-instellingen. In sommige gevallen kan de fout te wijten zijn aan een beschadigde download van het installatieprogramma.

Blue Screen of Death Windows 10

Als u het Blue Screen Of Death krijgt tijdens het upgraden, brengt het installatieprogramma u terug naar het oorspronkelijke besturingssysteem. Van daaruit moet u het upgrade-installatieprogramma opnieuw uitvoeren. Je zit niet vast met een half geïnstalleerde Windows 10. Maar er staan ​​installatiebestanden op je C: Drive die je moet opschonen voordat je de upgrade opnieuw uitvoert. U moet alle bestanden in de map Softwaredistributie onder de Windows-map verwijderen. U moet ook de map Windows ~ BT uit C Drive verwijderen.

Ga na het verwijderen van deze bestanden naar het BIOS (druk op DEL tijdens het opstarten) en schakel UEFI Boot in voordat u opnieuw probeert te upgraden. Het zou beter zijn als u de installatiemedia van Microsoft gebruikt om te upgraden. De in-place upgrade kost te veel tijd en kan opnieuw een probleem veroorzaken. Ga gewoon naar uw oorspronkelijke besturingssysteem. Voer vervolgens Setup.exe uit vanaf de installatiemedia die u hebt gemaakt. Het zou u moeten helpen BSOD te omzeilen tijdens het upgraden naar Windows 10.

OPMERKING : als u zich normaal kunt aanmelden, goed; anders moet u opstarten in de veilige modus, het scherm met geavanceerde opstartopties openen of de installatiemedia gebruiken om op te starten om deze instructies uit te voeren.

Blue Screen of Death tijdens het opstarten van Windows 10

Er zijn twee scenario's bij het opstarten van Windows 10. In het eerste scenario heb je toegang tot het bureaublad terwijl je in het tweede scenario het Blue Screen of Death niet eens toestaat om het bureaublad te bereiken en je zit vast in een lus van herstarten van de computer.

De belangrijkste redenen waarom BSOD verschijnt, zijn:

  1. Een Windows-stuurprogramma veroorzaakt een conflict of
  2. Sommige Windows Update is fout gegaan. Als dit laatste de reden is, moet u de update die Blue Screen of Update veroorzaakte, verwijderen en blokkeren.

Als u toegang hebt tot het bureaublad, gaat u naar Instellingen en vervolgens naar Windows Updates. Klik op Geavanceerd en vervolgens op Geïnstalleerde updates weergeven. Bekijk de datum van de updates en verwijder de updates die zijn geïnstalleerd op de datum waarop de BSOD verschijnt. Als het probleem wordt opgelost door de updates te verwijderen, blokkeert u de update zodat deze zichzelf niet opnieuw kan installeren.

Als het probleem een ​​stuurprogramma-update is, moet u kijken of er recentelijk stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Het proces is hetzelfde als hierboven. U ziet stuurprogramma-updates in Geïnstalleerde updates. Maar nadat u de update hebt verwijderd, raad ik u aan automatische stuurprogramma-updates van Microsoft te blokkeren. Het is beter om een ​​tool van derden te gebruiken waarmee u de driverversie kunt selecteren. Op die manier speel je het veiliger.

BSOD-herstartlus voorkomt toegang tot Desktop

Als je vastzit in een Blue Screen of Death-herstartlus, gaat Windows 10 na een tijdje automatisch naar de reparatiemodus. Gebruik vanaf daar de functie Systeemherstel om het probleem op te lossen. Klik op Systeemherstel en selecteer een datum / punt voordat u begon met het verkrijgen van BSOD. Systeemherstel herstelt uw computer naar een eerdere tijd en verwijdert alle wijzigingen die door Windows Update op uw computer zijn aangebracht. Het heeft geen invloed op uw bestanden.

Blue Screen of Death tijdens het werken aan Windows 10

De oorzaken kunnen opnieuw een Windows Update, een update van het apparaatstuurprogramma of een recent geïnstalleerde hardware zijn. Om er zeker van te zijn dat de updates de reden zijn, gebruikt u de hierboven beschreven methode om de probleemupdate te isoleren en vervolgens te blokkeren.

Als u onlangs hardware heeft geïnstalleerd, sluit u uw computer af en verwijdert u de hardware. Start vervolgens op en ga naar Apparaatbeheer (WinKey + Break). Als de hardware daar nog steeds wordt vermeld, verwijder deze dan. Start opnieuw op om te zien of het probleem is verholpen.

Als je een oplossing nodig hebt, kijk dan of de Windows 10 Blue Screen Troubleshooter je helpt.

Verwante leest:

  1. DPC_WATCHDOG_VIOLATION Blauw scherm in Windows 10
  2. INACCESSIBLE BOOT DEVICE-fout in Windows 10
  3. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED Stopfout in Windows 10
  4. Fout in kernelbeveiligingscontrole.

Dit zijn enkele basistips om Blue Screen of Death in Windows 10 onder verschillende scenario's te repareren. Voor een meer gedetailleerde BSOD-gids kunt u de volgende links bezoeken:

  1. 15 meest voorkomende stopfouten of BSOD's in Windows
  2. 10 meer algemene Windows Blue Screen Stop-fouten.

Lezen : paars, bruin, geel, rood, groen Screen of Death uitgelegd.

Blue Screen of Death Windows 10