Installatie van Windows 10 loopt vast tijdens installatie - verschillende scenario's

Als de Windows 10-installatie vastloopt, kan dit voor elke Windows-gebruiker onrust veroorzaken. En dus kijken we in dit bericht naar mogelijke oplossingen voor de verschillende scenario's waarin de installatie van Windows 10 vastloopt. Onthoud echter één ding, en zoals we altijd adviseren, maak altijd een back-up van uw gegevens voordat u een nieuwe installatie of upgrade uitvoert. Je weet nooit wanneer het STUCK gaat worden!

De installatie van Windows 10 loopt vast tijdens de installatie

De installatie van Windows 10 loopt vast tijdens de installatie

Waarom loopt de installatie van Windows 10 vast? Het is moeilijk nauwkeurig te zeggen, maar meestal is het omdat het op iets wacht, zodat het naar de volgende installatiefase kan gaan. Soms is het een internetverbinding, soms is het een bestand dat zoek raakt, en soms duurt het gewoon te lang omdat de hardware traag is. Het kan ook te maken hebben met incompatibiliteit van hardware of stuurprogramma's. We kijken naar oplossingen voor verschillende scenario's, waaronder: vastzitten aan het opzetten van een Microsoft-account, logo met stippen, logo zonder draaiende stippen, klaar maken, een momentje, bestanden klaarmaken, blauw scherm, installatie wordt gestart, bestanden laden, enz.

OPMERKING : als uw Windows 10-installatie of -upgrade om de een of andere reden vastloopt, raad ik u uit voorzorg een paar uur te wachten of het zelfs 's nachts aan te laten staan. Alleen als u opties bent verloren, kunt u onze suggesties proberen.

Windows 10-installatie loopt vast op Setup wordt gestart

Hier zijn twee mogelijkheden. Misschien zijn de installatiebestanden beschadigd. Download de ISO-bestanden opnieuw en installeer ze opnieuw. De tweede suggestie is om eerst de DISM-tool uit te voeren, omdat deze corrupte systeembestanden zal scannen en repareren.

Windows 10-installatie is vastgelopen op Klaar om te installeren

Tijdens een upgrade of installatie van Windows 10 ziet u vlak voordat de installatie begint een scherm 'Klaar voor installatie'. Als het scherm blijft staan ​​en de installatieknop is uitgeschakeld, hebben we een probleem. Bekijk het gekoppelde bericht waarin je een paar dingen leest die je zou kunnen proberen om het probleem op te lossen.

Windows 10-installatie loopt vast bij het toevoegen van een Microsoft-account

Als de installatie van Windows 10 vastloopt omdat u een Microsoft-account probeert toe te voegen, raad ik u aan deze over te slaan. Maak in plaats daarvan een lokaal account en converteer dit naar een aan Microsoft gekoppeld account.

Windows 10-installatie blijft hangen op logo of logo zonder puntjes

Als Windows 10 vastloopt bij het opnieuw opstarten, een scherm wordt geladen met de animatie van de draaiende stippen eindeloos bewegend, welkomstmodus, inlogscherm, Windows starten of niet opstart, moet u opstarten in Veilige modus of Geavanceerde opstartopties om het probleem op te lossen of te herstellen systeem.

Windows 10-installatie blijft hangen op logo, geen draaiende stippen

Het kan dan gebeuren wanneer u Windows 10 installeert of upgradet; je ziet het proces op het logo plakken zonder draaiende puntjes. Er is een probleem met het oude BIOS op de computer. Windows 10 64 Bit vereist UEFI om op te starten. Je hebt dus twee opties.

 1. Schakel Legacy BIOS uit en schakel over naar UEFI.
 2. Upgrade uw hardware die UEFI ondersteunt.

Windows 32 bit werkt op Legacy BIOS, maar niet op Windows 64 Bit. Als u UEFI inschakelt met 32 ​​bit Windows, zal het ook mislukken.

De installatie van Windows 10 loopt vast bij het voorbereiden

In dit geval is er niet veel dat u kunt doen, behalve dat u iets langer wacht - misschien in uren, en dan geforceerd opnieuw opstarten. Start vervolgens het Update / Upgrade-proces opnieuw en kijk of het helpt.

De installatie van Windows 10 loopt vast. Even

Windows 10 Upgrade en installatie heeft dit eigenaardige probleem waar het om kleine redenen vastloopt. Internetverbinding, het opzetten van iets dat later had kunnen gebeuren, en er is geen manier om het over te slaan, dwz time-out. Als u het bericht "Even geduld" ziet tijdens het installeren van Windows 10, kunt u het volgende doen:

 • Schakel de internetverbinding uit. U kunt WiFI uitschakelen of de ethernet-stekker verwijderen.
 • Probeer eventuele externe hardware te verwijderen die niet nodig is. Soms wacht Windows om de update van het stuurprogramma op te halen of om bestaande bestanden te verifiëren.

Windows 10-installatie is vastgelopen bij het gereedmaken van bestanden

Gewoonlijk wordt "Vastgelopen bij het gereedmaken van bestanden" geleverd met een voortgangsindicatie. Soms hebben gebruikers gemeld dat dit vastloopt op 12%, 47% en wat niet. Dit gebeurt wanneer de hardware, dwz de harde schijf of de USB-driver, traag is. Als u Windows probeert te installeren vanaf een USB-station of een extern medium dat traag is, moet u dit wijzigen.

Gebruik een snellere USB-drive of maak een nieuw installatiemedium en probeer opnieuw te installeren. Dat zou moeten helpen.

Windows 10-installatie blijft hangen op een blauw scherm

Het is mogelijk dat de installatie van Windows 10 UEFI nodig heeft en niet het standaard BIOS. Als uw installatie vastloopt op een leeg blauw scherm (anders dan een BSOD), kunt u het beste CSM (Compatibility Support Module) starten en UEFI inschakelen.

 • Druk tijdens het opstarten op de F2 / Del-knop en het BIOS wordt geopend.
 • Schakel vervolgens onder beveiliging veilig opstarten uit en schakel over naar UEFI.
 • Herstarten.

Dit zou het probleem met het blauwe scherm moeten oplossen. Als u dit op een nieuwe SSD installeert, kunt u de aangepaste installatieoptie selecteren. Selecteer vervolgens de aangepaste installatieoptie en volg de volgende stappen.

Windows 10-installatie loopt vast bij het laden van bestanden

Het BIOS updaten is een suggestie die voor velen heeft gewerkt.

Windows 10-installatie blijft hangen Kies uw toetsenbordindelingsscherm

Tijdens het upgradeproces wordt een toetsenbordindelingsscherm aangeboden. Hier moet u het type toetsenbord selecteren dat u in de toekomst wilt gebruiken. Sommigen hebben echter gemeld dat ze op dit scherm zelfs de muis of het toetsenbord niet kunnen bedienen. Hier is hoe u het scherm Kies uw toetsenbordindeling kunt repareren.

Windows 10-installatie blijft hangen op het Windows-scherm voorbereiden

Dit scherm verschijnt na Windows Update / Upgrade. Het betekent dat de installatie iets probeert af te maken of gewoon wacht tot er een paar bestanden zijn geladen, zodat u uw account kunt gebruiken. U kunt het voorbereiden van Windows-scherm eenvoudig repareren.

Installatie van Windows 10 loopt vast

Wanneer u Windows 10 installeert of upgradet, ziet u de voortgangsbalk, zoals altijd; het betekent dat de installatie heeft opgehangen. Het bericht zou zeggen dat het langer duurt dan normaal, maar het zou snel klaar moeten zijn. Schakel de pc niet uit en je kunt wachten, maar als het veel te lang is, volg je gewoon de stappen in de link.

Verwante leest:

 1. Windows 10-installatiefouten
 2. Windows 10 loopt vast bij het laden van een scherm
 3. Windows 10 bleef hangen bij het voorbereiden van beveiligingsopties
 4. Windows 10 bleef hangen Werken aan updates
 5. Windows 10-upgrade blijft hangen op een leeg scherm met alleen Prullenbak en taakbalk
 6. Windows 10 is na upgrade vastgelopen op inlogscherm.
De installatie van Windows 10 loopt vast tijdens de installatie