Foutmelding Media State Media verbroken op Windows 10

Een pc zonder internetverbinding is tegenwoordig vrijwel nutteloos, en als je problemen hebt om verbinding te maken met een netwerk en geen toegang hebt tot internet, raak dan niet in paniek. Er zijn enkele basiszaken die u moet controleren voordat we daadwerkelijk het probleem oplossen. Zorg ervoor dat je een werkend internet hebt, probeer het misschien met een ander apparaat en zorg er ten tweede voor dat je pc correct is aangesloten via de kabel of via wifi is verbonden met de router. Als dat goed werkt, is het tijd om onze handleiding te raadplegen over het oplossen van het foutbericht Media State Media losgekoppeld op Windows 10.

Open een opdrachtprompt met beheerdersrechten en voer de volgende opdracht uit:

ipconfig / all

Dit toont alle aangesloten media, dwz Ethernet en Wifi, samen met de status ervan.

Kijk goed of je een foutmelding hebt die zegt:

Media State. . . . . Media verbroken

media losgekoppeld

Als dat het geval is, moeten we problemen met internet en de adapter op uw pc oplossen.

Als geen van uw adapters in de lijst voorkomt, moet u eerst het probleem met de draadloze adapter oplossen.

Reset WINSOCK en IP Stack

U kunt de opdrachtprompt openen met beheerdersrechten door de Windows-toets + X te gebruiken en Command Prompt (Admin) te selecteren in het contextmenu.

Typ de volgende opdrachten in de opdrachtprompt:

netsh winsock reset catalogus

Hiermee worden Winsock-vermeldingen gereset

netsh int ipv4 reset reset.log

Hierdoor wordt de IPv4 TCP / IP-stack gereset.

netsh int ipv6 reset reset.log

Hierdoor wordt de IPv6 TCP / IP-stack gereset.

Nadat u de TCP / IP-stack en Windows Sockets API-ingangen opnieuw heeft ingesteld, start u uw machine opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Is uw netwerkadapter uitgeschakeld?

Als u de netwerkadapters op uw pc heeft uitgeschakeld, moet u deze ook weer inschakelen.

Ga naar Instellingen> Netwerk en internet> Ethernet selecteren> Adapteropties wijzigen> Klik met de rechtermuisknop op de adapter en schakel deze in.

Controleer WiFi-eigenschappen

Dit is zeldzaam, maar als WiFi-delen problemen heeft veroorzaakt, gaat u naar Netwerkverbindingen> klik met de rechtermuisknop op WiFi> Eigenschappen> tabblad Delen> Selecteer de eerste en druk op OK.

Update stuurprogramma's

Ga naar Apparaatbeheer> Netwerkadapters en klik op de pijl-omlaag om zowel de Ethernet-adapter als uw wifi-adapter te tonen. Controleer of er een rode x op staat? Klik met de rechtermuisknop op degene met een rode X en kies Eigenschappen. Klik vervolgens op het tabblad Stuurprogramma om te zien welke stuurprogrammaversie het momenteel heeft. Kijk of u het stuurprogramma kunt verwijderen en start het opnieuw op om Windows het stuurprogramma voor u te laten vinden. U kunt het stuurprogramma ook downloaden van de OEM-website en het stuurprogramma bijwerken.

Laat ons weten of iets hier u heeft geholpen.

media losgekoppeld