De optie Volume uitbreiden is grijs of uitgeschakeld in Windows 10

Als u merkt dat de optie Volume uitbreiden grijs is of is uitgeschakeld in Schijfbeheerprogramma in Windows 10/8/7, dan zal dit bericht uitleggen waarom dit gebeurt en wat u eraan kunt doen. We kunnen de ingebouwde Disk Management Tool of de Diskpart of Fsutil command-line tools gebruiken om partities te creëren, vergroten of verkleinen, uitbreiden en verwijderen. Maar wat als de optie Volume uitbreiden grijs wordt weergegeven of de opdracht Extend mislukt?

Met het Windows-besturingssysteem kunt u elk volume uitbreiden, op voorwaarde dat er aan de rechterkant vrije of niet-toegewezen ruimte is. Als er geen niet-toegewezen ruimte is, krijgt u deze optie niet aangeboden en wordt deze grijs weergegeven.

De optie Volume uitbreiden is uitgegrijsd

De optie Volume uitbreiden is uitgegrijsd

Als u het volume moet uitbreiden, moet u de partitie aan de rechterkant verwijderen, dwz achter de partitie die u wilt uitbreiden, en niet-toegewezen ruimte creëren.

Als het uw Data Drive is die u wilt uitbreiden, dan is er een oplossing. Stel dat u een systeemschijf - C en een gegevensschijf - D heeft. U wilt de D-schijf uitbreiden, maar de optie is grijs. Wat u kunt doen, is de systeemschijf verkleinen om niet-toegewezen ruimte te creëren, die zich aan de linkerkant bevindt. Maak een nieuw volume met deze niet-toegewezen ruimte. Verplaats vervolgens uw gegevens van de D-schijf naar dit nieuwe volume. Nadat u dit hebt gedaan, verwijdert u D Drive en kunt u de nieuwe schijf uitbreiden, aangezien er nu niet-toegewezen ruimte aan de rechterkant is.

Als het uw C- of systeemstation is dat u wilt uitbreiden, kopieer dan al uw gegevens van uw D- of datastation naar een externe schijf of USB. Wis vervolgens het D-volume. Nu kunt u C Volume uitbreiden. Gebruik de ruimte die u wilt, en maak vervolgens met de resterende niet-toegewezen ruimte een nieuw volume en noem het D. Zet nu uw gegevens terug naar de D-schijf vanaf de externe schijf.

Een paar aandachtspunten bij het uitbreiden van volumes, zoals vermeld door TechNet:

  1. De partitie moet een bijbehorend volume hebben voordat deze kan worden uitgebreid.
  2. Voor basisvolumes moet de niet-toegewezen ruimte zich op dezelfde schijf bevinden en moet deze de partitie volgen die u wilt uitbreiden. Dat wil zeggen, het moet aan de rechterkant verschijnen in Schijfbeheer.
  3. Een dynamisch eenvoudig of spanned volume kan worden uitgebreid tot elke lege ruimte op elke dynamische schijf.
  4. Als de partitie eerder was geformatteerd met NTFS, wordt het bestandssysteem automatisch uitgebreid om de grotere partitie te vullen en zal er geen gegevensverlies optreden.
  5. Als de partitie eerder was geformatteerd met een ander bestandssysteem dan NTFS, kan de opdracht Extend mislukken.
  6. Als de partitie niet eerder was geformatteerd met een bestandssysteem, zou de partitie worden uitgebreid.

Er is een aantal gratis Partition Manager-software die het verwijderen, samenvoegen en uitbreiden van volumes gemakkelijker kan maken. Misschien wil je ze eens bekijken.

De optie Volume uitbreiden is uitgegrijsd