Windows 10 blijft hangen op het scherm Even geduld

Als u uw Windows 10-computer opstart en deze blijft hangen in het scherm " Even geduld ", dan kunt u het probleem als volgt oplossen. Nadat de computer is opgestart, starten veel systeemservices al voordat u zich aanmeldt op de computer. Services met betrekking tot netwerk, gebruikersinterface en meer moeten gereed zijn tegen de tijd dat u uw bureaublad bereikt.

Windows 10 blijft hangen op het scherm Even geduld

Windows 10 blijft hangen op het scherm Even geduld

Als u merkt dat uw computerscherm vastloopt op het scherm Even geduld, dan zijn hier enkele stappen die u kunnen helpen. Op dit scherm kun je ALT + CTRL + DEL niet gebruiken en dus is de enige optie die je hebt om de computer opnieuw op te starten.

  1. Forceer automatische opstartherstel
  2. Schakel enkele Windows-services uit
  3. Wijzigingen terugdraaien of Systeemherstel uitvoeren.

1] Forceer automatische opstartreparatie

Het zou verstandig zijn geweest om een ​​opstartbare USB-drive van Windows 10 te gebruiken om op te starten in de veilige modus, maar laten we dit forceren als je geen toegang hebt tot een andere computer.

Koppel eerst externe schijven, randapparatuur, enz. Los, wacht een minuut en schakel uw systeem in.

Forceer het afsluiten en vervolgens weer inschakelen van uw computer, drie keer achter elkaar. U kunt dit doen door eerst de computer aan te zetten en vervolgens onmiddellijk weer op de aan / uit-knop te drukken, maar deze keer ingedrukt houden. Het zal de computer uitschakelen. Als je een desktop gebruikt, kun je de stroom ook uitschakelen. Herhaal dit drie keer.

Automatische reparatie Windows 10

De volgende keer dat u de computer opstart, begint het automatisch opstartherstelproces, dat uiteindelijk de geavanceerde herstelmodus zal starten.

Ga naar Problemen oplossen en selecteer vervolgens Veilige modus.

2] Services uitschakelen

Zodra de computer opstart in de veilige modus, moet u drie services uitschakelen:

  1. Windows Foutrapportageservice,
  2. Netwerklijstservice
  3. Bewustzijn van netwerklocatie.

Open hiervoor de prompt Uitvoeren en typ services.msc , en druk vervolgens op Enter.

Het opent de Windows Services Manager.

Zoek de services die we hebben genoemd en volg de stappen voor elk van de services.Schakel Windows Error Reporting Services uit

Dubbelklik om de service-eigenschappen te openen

Stop ermee als de service actief is

Wijzig het opstarttype in Uitgeschakeld

Klik op Toepassen.

Herstart de computer.

3] Wijzigingen terugdraaien of Systeemherstel uitvoeren

Wanneer u weer normaal opstart, zou het, Please wait- scherm niet lang moeten worden vastgehouden en zou u het inlogscherm of het bureaublad moeten krijgen als er geen wachtwoord is ingesteld.

Hoewel ik dit eerder wilde suggereren, maar nu je hier bent, moet je de reden vinden. Als u een wijziging op de computer heeft aangebracht voordat het probleem optrad, moet u deze mogelijk ongedaan maken. Als u erachter kunt komen, is het gemakkelijk om de oorzaak op te lossen. Als dit niet het geval is, is de beste optie om uw computer te herstellen naar een eerdere werkende staat.

TIP : Er zijn hier meer suggesties die u kunnen helpen als uw Windows 10 vastloopt bij het laden van een scherm.

Ik hoop dat dit bericht gemakkelijk te begrijpen was en dat je de Windows 10 op het scherm Even geduld hebt kunnen passeren .

Windows 10 blijft hangen op het scherm Even geduld