Maak nieuwe mappen in Windows 10 met een sneltoets

De meesten van ons moeten nieuwe mappen in Windows maken om onze bestanden beter te organiseren in Verkenner. Windows 10/8/7 bevat de mogelijkheid om nieuwe mappen toe te voegen met een sneltoetscombinatie.

Toetsenbord sneltoetsen

Sneltoets voor het aanmaken van een nieuwe map

Om een ​​nieuwe map te maken, klikken we normaal met de rechtermuisknop en selecteren we Nieuw> Map. Maar met Windows 10/8/7 kun je het ook doen met een sneltoets.

Om een ​​sneltoets in te stellen voor het maken van een nieuwe map, drukt u gewoon op Ctrl + Shift + N in een geopend Verkenner-venster en de map wordt automatisch gemaakt en verschijnt onmiddellijk, klaar om te worden hernoemd naar iets nuttigers.

Klik bijvoorbeeld op het bureaublad en druk vervolgens op Ctrl + Shift + N. U zult zien dat er onmiddellijk een nieuwe map wordt aangemaakt, klaar om opnieuw te worden genoemd.

U kunt op deze manier openen in elk Windows Verkenner-venster.

Als u dezelfde functionaliteit in Windows Vista wilt hebben , kunt u deze gratis tool mdAxelerator downloaden en gebruiken . Het is gehost op Mediafire, dus scan het bestand eerst, maak een systeemherstelpunt en gebruik het dan.