Microsoft Store ontbreekt in Windows 10

De recente updates hebben Windows Store-applicaties op een Windows 10-pc belangrijk gemaakt, omdat de gebruikers rechtstreeks naar de winkel kunnen gaan en elke gewenste applicatie kunnen downloaden. De Windows Store is legitiem en een van de veiligste manieren om uw applicaties aan boord te krijgen. Sommige mensen hebben gemeld dat de Windows Store-app niet wordt geopend of zelfs dat de Windows Store-app ontbreekt nadat ze zijn bijgewerkt naar Windows 10.Als Microsoft Store ontbreekt, laat dit bericht zien hoe je Windows Store opnieuw installeert in Windows 10 en download het terug met behulp van deze PowerShell-opdracht.

Microsoft Store ontbreekt in Windows 10

Het ontbrekende app-probleem in Windows 10 kan worden opgelost en u kunt alle apps die standaard bij Windows 10 worden geleverd terugkrijgen. We verzoeken u de onderstaande stappen te doorlopen en de ontbrekende applicaties te herstellen met behulp van een verhoogde Windows Powershell-prompt.

Windows Store-app ontbreekt in Windows 10

1. Download eerst het bestand Reinstall-preinstalledApps.zip van Microsoft en pak de inhoud van de map uit. Zorg ervoor dat het bestand Reinstall-preinstalledApps.zip in de volgende directory staat:

C: \ Users \ uwgebruikersnaamhier \ Downloads

2. Voer in de PowerShell-prompt die u als beheerder hebt geopend deze opdracht in en druk op Enter:

Set-ExecutionPolicy Onbeperkt

Als u wordt gevraagd om het uitvoeringsbeleid te wijzigen, drukt u op Y en drukt u op Enter.

3. Voer nu de volgende opdracht in zonder Power Shell af te sluiten:

cd C: \ Users \ YourUserName \ Downloads

Deze opdracht brengt u naar de locatie waar het PowerShell-script zich bevindt. Merk op dat u de " YourUserName " in de opdracht moet vervangen door de werkelijke gebruikersnaam van uw Windows-account. Nu hoef je alleen nog maar de onderstaande opdracht in te voeren en op "Enter" te drukken:

. \ reinstall-preinstalledApps.ps1 * Microsoft.WindowsStore *

4. Als u de hierboven genoemde stap zonder afwijkingen heeft gevolgd, zou u de Windows Store op uw Windows 10 moeten kunnen vinden, maar voordat u dat doet, raden we u aan uw Windows Store opnieuw in te stellen met WSReset.exe.

Hiermee wordt de cache van Windows Store opnieuw ingesteld en voor het geval dat we u ook zouden adviseren om de Windows Store vast te pinnen op uw taakbalk of het startmenu.

5. Als u eenmaal klaar bent, schakelt u de handhaving voor ondertekende PowerShell-scripts opnieuw in door de opdracht Set-ExecutionPolicy AllSigned uit te voeren.

Installeer Windows 10 Store opnieuw

Als u Windows 10 Store opnieuw wilt installeren, kunt u ook een verhoogd PowerShell-venster openen, de volgende opdracht typen en op Enter drukken:

Get-AppXPackage * WindowsStore * -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

Daar ga je, mensen, de Windows Store terug op je Windows 10, geniet ervan en laat ons weten hoe goed het voor je werkte in de commentaarsectie hieronder.

Reset Microsoft Store

U kunt Instellingen> Apps openen en zoeken naar Microsoft Store.

installeer microsoft store opnieuw

Zodra u het hebt gevonden, klikt u op Geavanceerde opties om het volgende paneel te openen.

reset microsoft store

Hier kunt u op de Reset-knop klikken. Hiermee wordt de Microsoft Windows Store-app opnieuw geïnstalleerd en worden alle instellingen naar de standaardwaarde gewijzigd.

Er zijn geen geregistreerde apps die overeenkomen met het opgegeven filter

Als u de foutmelding Geen ingerichte apps ontvangt die overeenkomen met het opgegeven filter of Geen filter gespecificeerd ontvangt en u probeert alle ingerichte apps opnieuw te registreren , moet u eerst de knop Reset gebruiken om de Microsoft Store opnieuw te installeren.

TIP : Zie dit bericht als je alle vooraf geïnstalleerde apps opnieuw wilt installeren in Windows 10. Je kunt ook onze 10AppsManager gebruiken om apps met een klik opnieuw te installeren.

Missing_Windows_Store-app