Excel wacht op een andere toepassing om een ​​OLE-actie te voltooien

Object Linking and Embedding (OLE) is een technologie die is ontwikkeld door Microsoft en waarmee Office-applicaties kunnen communiceren met andere applicaties. Hiermee kan een bewerkingstoepassing een deel van een document naar andere toepassingen sturen en het vervolgens samen met andere inhoud importeren of terugnemen.

Als Excel bijvoorbeeld probeert te communiceren met PowerPoint, geeft het een opdracht aan het OLE- object en wacht het op het antwoord van PowerPoint.

Als het vereiste antwoord echter niet binnen een bepaalde tijd wordt ontvangen, kan de volgende fout worden weergegeven:

Microsoft Excel wacht op een andere toepassing om een ​​OLE-actie te voltooien

Er zijn drie veelvoorkomende redenen waarom Microsoft Excel wacht op een andere toepassing om een ​​OLE-actiemelding te voltooien :

  1. Te veel invoegtoepassingen aan de toepassing toevoegen, waarvan er een of een paar beschadigd zijn.
  2. Excel probeert een bestand te openen dat in een andere toepassing is gemaakt of gegevens af te leiden van een actieve toepassing
  3. Gebruik de optie 'Verzenden als bijlage' van Excel om een ​​Excel-blad in een e-mail te verzenden.

Een algemene oplossing die wordt aanbevolen, is het opnieuw opstarten van uw computer en het opnieuw proberen . Aangezien de fout ook kan optreden doordat Excel probeert te communiceren met een andere toepassing die niet reageert, wordt aanbevolen om Excel en alle andere toepassingen te sluiten. Daarna kunt u het Excel-werkblad opnieuw openen en opnieuw beginnen.

Als het probleem zich echter blijft voordoen, kunt u een of meer van de onderstaande oplossingen proberen.

1] De functie 'Negeer andere applicaties die DDE gebruiken' inschakelen

1] Open het Excel-blad en ga naar het menu Bestand . Klik in het menu Bestand op Opties.Excel-opties

2] Er verschijnt een dialoogvenster met Excel-opties. Ga naar het tabblad Geavanceerd en scrol omlaag naar het gebied Algemeen . Vink daar 'Negeer andere applicaties die gebruikmaken van Dynamic Data Exchange (DDE) ' aan.Dynamische gegevensuitwisseling

Dit zou een deel van de belasting van de applicatie moeten verminderen en deze lichter moeten maken. Probeer daarna Excel opnieuw op te starten.

2] Invoegtoepassingen uitschakelen

1] Open het Excel-blad en ga naar het menu Bestand . Klik in het menu Bestand op Opties.

2] Er verschijnt een dialoogvenster met Excel-opties. Klik op de tabbladen aan de linkerkant op Add-Ins.

3] Aan de onderkant van dit vak is een Beheren- vak. Selecteer Excel -invoegtoepassingen en klik op de knop Ga ernaast. Dit vult de lijst met invoegtoepassingen.Excel wacht op een andere toepassing om een ​​OLE-actie te voltooien

4] Vink elk vakje naast de invoegtoepassingen in het vak Beschikbare invoegtoepassingen uit en klik vervolgens op OK .Invoegtoepassingen

Hierdoor worden alle invoegtoepassingen uitgeschakeld, waardoor de belasting van de applicatie wordt verminderd.

3] Andere methoden gebruiken om de Excel-werkmap bij te voegen

Het gebruik van de interne 'Verzenden via e-mail'-optie van Excel om de werkmap als bijlage te verzenden, kan er ook toe leiden dat de bovenstaande OLE-fout wordt weergegeven. Maar u kunt het probleem verhelpen door de Excel-werkmap via een e-mailtoepassing aan uw bericht toe te voegen. U kunt uw werkmap verzenden door deze als bestand toe te voegen aan een e-mailbericht in Outlook 2016/2013/2010 of Hotmail. U kunt elke e-mailtoepassing van uw keuze gebruiken om het probleem te omzeilen.

De oplossingen die in dit bericht worden besproken, zijn enkele van de meest effectieve en populaire die worden gebruikt om de Excel-fout op te lossen die hierboven in de discussie wordt genoemd. Ik hoop dat iets hier je helpt.