Hardwaretoegangsfout bij gebruik van Facebook Messenger in Windows 10

Met hardware-ondersteuningsmogelijkheden zoals een camera en microfoon in uw Windows 10 kunt u Skype-videogesprekken voeren, video's opnemen en meer doen. Veel apps van derden, zoals Facebook Messenger en andere services, hebben toegang tot de camera of microfoon nodig om hun speciale functies mogelijk te maken. Soms, wanneer iemand probeert te videochatten met een vriend op Facebook, krijgen ze echter een foutmelding op hun scherm te zien:

Er is een fout opgetreden bij het verkrijgen van toegang tot de camera en / of microfoon: hardwaretoegangsfout.

Facebook probeert vervolgens opzettelijk om de klant naar een ondersteuningspagina te brengen en stelt enkele basistips voor probleemoplossing voor, zoals ervoor zorgen dat er geen andere apps op de achtergrond worden uitgevoerd, de internetverbinding controleren, de browser en computer opnieuw opstarten en andere.

Fout bij toegang tot hardware

Dit is geen probleem met de eigen app van Microsoft - Skype. Het werkt prima! Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, helpt deze gids u om het probleem op te lossen.

Hardwaretoegangsfout bij gebruik van Facebook Messenger

Als er een fout is opgetreden bij het verkrijgen van toegang tot Camera en / of Microfoon - Hardware Access Error - bij gebruik van Facebook Messenger in Windows 10, lees dan verder.

Druk op Win + I om Instellingen te openen. Selecteer Privacy> Microfoon.

Zorg ervoor dat ' Apps toegang tot uw microfoon geven ' is ingesteld op Aan. Doe hetzelfde voor Camera.

Dit zou moeten helpen.

Als dit niet het geval is, maakt u een systeemherstelpunt en typt u 'regedit.exe' in het zoekvak, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de optie 'Als administrator uitvoeren'.

Wanneer de Register-editor wordt geopend, navigeert u naar het volgende adres op uw Windows x64:

HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / WoW6432Node / Microsoft / WindowsMediaFoundation

Dubbelklik op de map om het menu uit te vouwen en naar de onderliggende subboom te gaan.

Selecteer ' Platformmap '. Als de platformsleutel niet beschikbaar is, klikt u met de rechtermuisknop op WindowsMediaFoundation en selecteert u Nieuwe optie om er een te maken.

Ga nu naar het paneel aan de rechterkant en klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied om een ​​nieuwe 32-bits DWORD te maken.

Stel de naam van deze 32-bits DWORD in als EnableFrameServerMode .

Dubbelklik als u klaar bent op de waarde 'EnableFrameServerMode', verander de waardegegevens in 0 en klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Dat is het!

Hierna zou u de fout 'Hardware Access' niet moeten zien.

Fout bij toegang tot hardware