Wat is Windows Setup Remediation in Windows 10? Kan ik het verwijderen?

Als u Windows Setup Remediation daadwerkelijk op uw Windows 10-computer hebt geïnstalleerd, moet u scherpe ogen hebben. Laten we één ding duidelijk maken: dit is geen trojan of virus dat zojuist op uw Windows-computer is geïnstalleerd. Omdat dit programma ook geen leveranciersnaam heeft, veroorzaakt het nog meer verwarring samen met de recentelijk geïnstalleerde datum. In deze handleiding deel ik wat informatie over Windows Setup Remediation en of u het van uw computer kunt verwijderen.

Windows Setup-herstelmaatregelen

Wat is Windows Setup Remediation

Bekend als KB4023057, het is een Windows Servicing Stack-update die ervoor zorgt dat het Windows Update-proces soepel verloopt. Het programma bevat bestanden en bronnen voor het updateproces in Windows 10. Remediëring komt van remedie, wat betekent dat het als een medicijn is om ervoor te zorgen dat het updateproces niet ontspoort.

Houd er rekening mee dat uw update mogelijk niet soepel verloopt zonder Windows Setup Remediation. Het zorgt ervoor dat de computer langer wakker blijft om het updateprogramma te downloaden, zorgt ervoor dat een programma wordt uitgevoerd om corrupte WU-systeembestanden te herstellen, een herstelpunt aan te maken, ruimte vrij te maken en vele andere dingen om ervoor te zorgen dat Windows Update niet beschikbaar komt een stop.

Als je ook hebt gemerkt dat dit programma onlangs is geïnstalleerd, heb je gelijk. Voorafgaand aan elke update wordt het programma bijgewerkt met nieuwe instructies en bestanden, zodat de update kan volgen.

Lezen : Wat is de REMPL-map in Windows 10?

Windows-herstelservice

Windows Setup Remediation installeert het proces sedsvc.exe . Het is een Servicing Stack-update die ervoor zorgt dat het Windows Update-proces soepel verloopt.

Als u Taakbeheer opent, ziet u mogelijk dat Windows Remediation Service wordt uitgevoerd. Dit proces is een uitvoerbaar bestand sedsvc.exe dat zich in de map C: \ Program Files \ rempl bevindt.

Andere aandachtspunten:

  • Deze update kan uw apparaat vragen om langer wakker te blijven om de installatie van updates mogelijk te maken.
  • De installatie respecteert alle door de gebruiker geconfigureerde slaapconfiguraties en ook uw "actieve uren" wanneer u uw apparaat het meest gebruikt.
  • Deze update kan proberen om de netwerkinstellingen te resetten als er problemen worden gedetecteerd, en het zal registersleutels opschonen die mogelijk verhinderen dat updates met succes worden geïnstalleerd.
  • Deze update kan uitgeschakelde of beschadigde Windows-besturingssysteemcomponenten repareren die de toepasbaarheid van updates voor uw versie van Windows 10 bepalen.
  • Deze update kan bestanden in uw gebruikersprofieldirectory comprimeren om voldoende schijfruimte vrij te maken om belangrijke updates te installeren.
  • Deze update kan de Windows Update-database opnieuw instellen om de problemen te verhelpen die kunnen voorkomen dat updates met succes worden geïnstalleerd. Daarom ziet u mogelijk dat uw Windows Update-geschiedenis is gewist.

Kan ik Windows Remediation verwijderen

Ja, u kunt het net als elk ander programma verwijderen. Het wordt echter niet aanbevolen om dit te doen. En zelfs als u het verwijdert, wordt het opnieuw weergegeven wanneer het besturingssysteem het bestand nodig heeft voor een update. Dit wordt meestal ook geïnstalleerd vóór een belangrijke functie-update van Windows, dus u kunt het daar gewoon laten staan.

Ik hoop dat dit de lucht opruimt!

Windows Setup-herstelmaatregelen