Ethernet-verbinding werkt niet in Windows 10

Ethernet-verbinding of bekabelde verbinding is naar mijn mening beter in vergelijking met wifi, maar net als al het andere kan een Ethernet-verbinding stoppen met werken. Als u geen alternatieve manier heeft om verbinding te maken, is de enige uitweg om de Ethernet-verbinding te herstellen. In dit bericht laten we zien wat u kunt doen als uw Ethernet geen verbinding met internet maakt in Windows 10.

Hoe een Ethernet-verbinding in Windows 10 te herstellen

Ethernet-verbinding herstellen in Windows 10

Ethernet-verbinding werkt niet in Windows 10

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de Ethernet-verbinding wordt verbroken. Het kan een rouge-stuurprogramma zijn, Windows Update die problemen veroorzaakt, of het kan het probleem met internet zelf zijn. Laten we eens kijken naar meerdere scenario's om netwerk- en internetinstellingen te repareren.

 1. Controleer de Ethernet-kabelverbinding
 2. Schakel Ethernet in Windows in
 3. Zorg ervoor dat het internet werkt
 4. Update Ethernet-stuurprogramma's na Windows-update
 5. Schakel de firewall- en VPN-configuratie uit en controleer deze
 6. Gebruik Windows Troubleshooter
 7. Andere scenario's
  • Hoe Unidentified Network in Windows 10 te repareren
  • DHCP is niet ingeschakeld? DHCP inschakelen in Windows 10/8/7
  • Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren
  • Ethernet of wifi heeft geen geldige IP-configuratie in Windows 10
  • Uw verbinding is onderbroken. Er is een netwerkwijziging gedetecteerd.

1] Controleer de Ethernet-kabelverbinding

Ethernet niet aangesloten Er zijn geen verbindingen beschikbaar

Het is een van de basisstappen die we vragen wanneer u geen verbinding met internet kunt maken of wanneer Ethernet u beperkte connectiviteit laat zien. Eerder gebruikte Windows om het connectiviteitspictogram in het systeemvak te vervangen door een duidelijk bericht dat de ethernetkabel niet is aangesloten. Hetzelfde gold voor wifi. Nu krijg je alleen een wereldbolpictogram te zien met de tekst " Niet verbonden - er zijn geen verbindingen beschikbaar ".

Het is verwarrend, dus controleer of de Ethernet-kabel correct is aangesloten. Als het is aangesloten op de router, zorg er dan voor dat de router is ingeschakeld. Een alternatieve manier is om naar Configuratiescherm \ Alle Configuratiescherm \ Netwerkverbindingen te gaan en te controleren of een van de Ethernet-statussen zegt: Netwerkkabel niet aangesloten .

Netwerkkabel niet aangesloten

Als dat is aangesloten, volgt u de volgende stap.

2] Schakel Ethernet in Windows in om het probleem op te lossen

Ethernet-verbinding werkt niet in Windows 10

Hetzelfde wereldbolpictogram wordt weergegeven wanneer de Ethernet-verbinding is uitgeschakeld in Windows 10. Als ik uitschakelen zeg, bedoel ik dat het apparaat is uitgeschakeld op softwareniveau. Hier is hoe u het kunt inschakelen

 • Open Instellingen (Win + I) en ga naar Netwerk en internet
 • Klik op de knop Adapteropties wijzigen
 • Het toont de lijst met Ethernet-verbindingen die beschikbaar zijn op de computer
 • Controleer of een van de Ethernet-verbindingen grijs is. Zo ja, dan is deze uitgeschakeld.
 • Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Inschakelen.

Het zal de werkstatus herstellen. Als het is ingeschakeld en Ethernet nog steeds niet werkt en het wereldbolpictogram wordt weergegeven, moeten we controleren of internet werkt.

3] Zorg ervoor dat internet werkt

Aangezien noch de Ethernet-adapter is uitgeschakeld, noch de netwerkkabel is losgekoppeld, wordt de laatste basistest uitgevoerd: werkt de internetverbinding goed. U krijgt hetzelfde wereldbolpictogram als het internet niet werkt.

Als het een modem is, controleer dan of de vermeende lampjes branden of dat je hem hebt aangesloten op de router, controleer of je toegang hebt tot een website via je mobiele apparaat als je verbinding hebt via wifi.

Neem contact op met uw internetprovider om het probleem op te lossen. De IP-configuratie of de gebruikersnaam en het wachtwoord die zijn gebruikt om verbinding te maken, zijn mogelijk gewijzigd. Als dat het geval is, moet u dienovereenkomstig updaten.

4] Ethernet-stuurprogramma's bijwerken na Windows-update

Update netwerkstuurprogramma's in Windows 10

Vaak treedt het probleem van de ethernetverbinding op na een Windows-update. Het kan een functie-update zijn of een regelmatige update. Het gebeurt meestal wanneer Windows wil dat netwerkstuurprogramma's worden bijgewerkt, zodat het correct kan communiceren. Dus als dat het geval is, moet u de netwerkschijven bijwerken.

 • Open Apparaatbeheer met Win + X + M
 • Vouw het gedeelte Netwerkadapters uit en zoek uw netwerkhardware.
 • Noteer de naam van de Ethernet-hardware. Klik met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen om de exacte naam te vinden. De naam moet duidelijk zijn.
 • Aangezien u vanaf hier geen verbinding met internet kunt maken, gebruikt u een andere computer om de OEM-website te bezoeken en het stuurprogramma te downloaden.
 • Kopieer het stuurprogramma naar een USB en kopieer het vervolgens naar de computer waarop de verbinding niet correct werkt.
 • Als de drive een installatiebestand heeft, dubbelklik dan om te installeren. Als het een INF-bestand is, volg dan deze gids om het stuurprogramma bij te werken.

Elk stuurprogrammaprobleem wordt opgelost door het stuurprogramma bij te werken, en het zou de Ethernet-verbinding in Windows moeten herstellen.

5] Schakel de firewall- en VPN-configuratie uit en controleer deze

Het Ethernet-probleem kan beperkt zijn tot sommige toepassingen of websites. Het kan gebeuren omdat de firewall ze blokkeert. Volg onze gedetailleerde gids voor het beheren van een firewall en geef toepassingen toegang tot internet. U moet ook meer te weten komen over netwerkbeveiliging in Windows.

De meeste VPN's bieden een verbroken modus die de verbinding op het apparaat verbreekt om ervoor te zorgen dat de privacy intact blijft. Als je de optie hebt geselecteerd, zorg er dan voor dat de VPN werkt.

Uiteindelijk moet u ervoor zorgen dat de firewall of de VPN een bepaalde toepassing niet blokkeert of dat de website is ingeschakeld.

6] Gebruik de probleemoplosser voor netwerken

Probleemoplosser voor netwerken

De probleemoplosser voor netwerken is een ingebouwde oplossing die kleine en middelgrote problemen zelf kan oplossen.

 • Open Instellingen en ga naar Update en beveiliging> Problemen oplossen> Netwerkadapter
 • Selecteer en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren

Als het probleem eenvoudig is, zou het het moeten kunnen oplossen.

7] Andere scenario's om de Ethernet-verbinding in Windows te herstellen

Hier is de lijst met enkele van de belangrijkste netwerkproblemen met betrekking tot Ethernet die we hebben behandeld. Als een van deze problemen verband houdt met uw probleem, leer dan hoe u het kunt oplossen.

 • Hoe Unidentified Network in Windows 10 te repareren
 • DHCP is niet ingeschakeld? DHCP inschakelen in Windows 10
 • Windows kon de proxy-instellingen van dit netwerk niet automatisch detecteren
 • Ethernet of wifi heeft geen geldige IP-configuratie in Windows 10
 • Uw verbinding is onderbroken. Er is een netwerkwijziging gedetecteerd

We hopen dat de tips nuttig waren om de Ethernet-verbinding in Windows 10 te herstellen.

Ethernet-verbinding herstellen in Windows 10