Herstel stroomstoot op de USB-poortfout op Windows 10

Net als elke andere poort hebben ook USB-poorten een nominaal vermogen. Het standaard uitgangsvermogen van een standaard USB-poort is 0,5 ampère. Als u merkt dat telefoons langzaam worden opgeladen via USB-poorten, weet u nu waarom. Soms geeft Windows een waarschuwing of een foutmelding - Stroomstoot op de USB-poort. Het gebeurt wanneer een aangesloten apparaat meer stroom probeert te trekken.

Stroomstoot op de USB-poort

De fout komt als onderdeel van de melding en als u deze selecteert, staat er:

Een USB-apparaat is defect en heeft de stroomlimieten van de hub-poort overschreden. U moet het apparaat loskoppelen.

Aanbeveling: Koppel het apparaat los en klik op 'Reset'. Als u op "Sluiten" klikt, werkt de poort niet totdat u deze loskoppelt en uw pc opnieuw opstart.

We zullen controleren hoe deze fout kan worden verholpen.

Stroomstoot op de USB-poort

De volgende methoden zijn voldoende gebleken om de stroomstoot op de USB- poortfout op Windows 10 te verhelpen :

  1. Voer de probleemoplosser voor hardware en USB uit.
  2. Installeer de USB-stuurprogramma's opnieuw, verwijder ze of draai ze terug.
  3. Gebruik een USB-hub
  4. Voer OEM-diagnostiek uit.

1] Voer de probleemoplossers voor hardware en USB uit

Er is een kans dat de probleemoplosser voor hardware het probleem automatisch oplost. U kunt het proberen en controleren of dat foutbericht niet opnieuw verschijnt nadat er problemen zijn gedetecteerd en gecorrigeerd. U kunt ook de USB-probleemoplosser uitvoeren.

2] Installeer de USB-stuurprogramma's opnieuw, verwijder ze of draai ze terug

U moet het stuurprogramma bijwerken of terugdraaien. Als u zojuist een stuurprogramma hebt bijgewerkt en het probleem daarna is begonnen, moet u het stuurprogramma terugdraaien. Als je dat niet hebt gedaan, kan het misschien helpen om dit apparaatstuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie.

De stuurprogramma's waarmee u moet werken, zijn die onder de optie van Universal Serial Bus-controllers.

U kunt het stuurprogramma ook verwijderen en vervolgens op internet zoeken of Windows Updates gebruiken en de nieuwste versie van uw stuurprogramma downloaden en installeren. Controleer of dat uw problemen oplost.

3] Gebruik een USB-HUB

Als de fout bij een specifiek apparaat optreedt, is het mogelijk dat het apparaat meer spanning nodig heeft. Probeer hetzelfde apparaat op een andere computer te gebruiken, en als u dezelfde foutmelding krijgt, kunt u het beste een USB-HUB gebruiken die bij de stroombron wordt geleverd. Ze worden geleverd met snelle oplaadpoorten die het apparaat van de nodige stroom moeten kunnen voorzien.

4] Voer OEM-diagnose uit

Als u een desktop of laptop van een merk gebruikt, moet de OEM software hebben meegeleverd. Voer deze software uit voor diagnose en gebruik de suggestie om het probleem op te lossen. Soms wordt het probleem automatisch opgelost.

Ten slotte, als niets werkt, onder algemene Windows 10-instellingen voor USB en niet aangevinkt "Waarschuw mij als er problemen zijn met het aansluiten van USB-apparaten." Geen waarschuwingen meer !.

Het beste!

Stroomstoot op de USB-poort