Stille uren in- of uitschakelen in Windows 10

De functie Quiet Hours in Windows 10 is echt afgezwakt. In tegenstelling tot Windows 8.1 kunt u niet de tijd of uren instellen waarop u wilt dat uw pc 'stil' is. U kunt het alleen in- of uitschakelen. Laten we deze instelling eens bekijken.

Als u Quiet Hour instelt op uw Windows 10-apparaat, kunt u geen app-meldingen of agendagebeurtenissen, berichten en e-mailwaarschuwingen ontvangen. In dergelijke situaties hoort u geen geluiden en ziet u het scherm niet oplichten vanwege een melding. Deze functie is standaard ingeschakeld op alle machines.

Standaard is de Windows 10-client geconfigureerd om alleen 'stil' te blijven van 00.00 uur middernacht tot 06.00 uur , op voorwaarde dat Quiet Hours is ingeschakeld. Het tijdvenster waarin stille uren kunnen worden geactiveerd, is dus alleen van 00.00 uur middernacht tot 6.00 uur. Je kunt deze tijden niet veranderen - het is als een take-it of leave-it-situatie.

UPDATE : Lees meer over Focus Assist in Windows 10.

Stille uren in Windows 10

Stille uren in Windows 10

Om stille uren in te schakelen, klikt u op het pictogram Berichtencentrum in de taakbalk. Als u op Stille uren klikt, wordt het in- of uitgeschakeld. Door er met de rechtermuisknop op te klikken, verschijnt de optie Ga naar de instellingen . Als u erop klikt, wordt het venster Systeeminstellingen geopend.

Je hebt een andere manier. Klik met de rechtermuisknop op het systeemvak van het systeemvak Pictogram van het meldingscentrum en de volgende opties verschijnen:

Stille uren in Windows 10 2

Hier kunt u ervoor kiezen om rustige uren uit te schakelen of rustige uren in te schakelen .

Als Stille uren is ingeschakeld, mogen meldingen met betrekking tot oproepen van apps die geschikt zijn voor VOIP-vergrendelscherm en alarmen wel doorkomen.

Stille uren in Windows 10