Fix Steam Service-componentfout op Windows 10

Steam is een digitale distributiedienst voor videogames. Het biedt de gebruiker de mogelijkheid om games te installeren en automatisch bij te werken, en communityfuncties zoals vriendenlijsten en groepen, cloudopslag en in-game spraak- en chatfunctionaliteit. In het bericht van vandaag zullen we de mogelijke oorzaken bekijken en vervolgens de mogelijke oplossingen die u kunt proberen om de installatiefout van de Steam-service op Windows 10 te verhelpen.

Fix Steam Service-componentfout op Windows 10

Wanneer u de Steam-client op Windows 10 probeert te starten, ontvangt u mogelijk een van de volgende foutmeldingen:

Om Steam correct uit te voeren op deze versie van Windows, werkt de Steam-servicecomponent niet correct op deze computer. Voor het opnieuw installeren van de Steam-service zijn beheerdersrechten vereist.

OF

Om Steam correct uit te voeren op deze versie van Windows, moet de Steam-servicecomponent zijn geïnstalleerd. Het installatieproces van de service vereist beheerdersrechten.

Het probleem heeft te maken met de Steam-service die essentieel is voor de juiste werking van de Steam-applicatie.

De belangrijkste oorzaak van de Steam-servicefout is dat Steam simpelweg niet genoeg rechten heeft om een ​​bepaalde actie uit te voeren of om toegang te krijgen tot een bepaald bestand.

Een andere reden voor de fout kan worden veroorzaakt doordat Steam-service gewoon niet werkt wanneer het zou moeten en ook de service is mogelijk verbroken en u moet deze repareren.

Fix Steam Service-componentfout

Als je te maken krijgt met de Steam Service-installatiefout, kun je onze aanbevolen oplossingen hieronder in willekeurige volgorde proberen en kijken of dat helpt om het probleem op te lossen.

 1. Voer Steam uit als beheerder
 2. Zorg ervoor dat de Steam-service automatisch start
 3. Herstel de Steam-clientservice.

Laten we eens kijken naar de beschrijving van het betrokken proces in relatie tot elk van de genoemde oplossingen.

1] Voer Steam uit als beheerder

Recente Windows- of Steam-updates hebben mogelijk iets veranderd met betrekking tot de machtigingen voor het Steam-uitvoerbare bestand en het heeft mogelijk geen toegang tot alle mappen waartoe het vóór de updates toegang had. Daarom kunt u proberen het Steam-programma als beheerder uit te voeren en kijken of dat helpt.

Hier is hoe:

 • Zoek het Steam- uitvoerbare bestand op uw computer. Als het zich als een snelkoppeling op uw bureaublad bevindt, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kiest u de optie Eigenschappen in het contextmenu. Als dit niet het geval is, moet u de installatiemap op uw computer zoeken. Als u de standaardmap tijdens de installatie heeft gewijzigd, moet u er naartoe navigeren.
 • Navigeer naar het tabblad Compatibiliteit in het venster Eigenschappen.
 • Schakel onder het gedeelte Instellingen het selectievakje in naast de optie Dit programma uitvoeren als beheerder .
 • Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen door te voeren.

Controleer of het probleem aanhoudt. Probeer dan de volgende oplossing.

2] Zorg ervoor dat de Steam-service automatisch start

De Steam-service moet actief zijn om Steam soepel te laten werken. Deze service moet elke keer dat Steam wordt gestart opstarten, maar soms is dat gewoon niet het geval. Om dit op te lossen, moet u ervoor zorgen dat deze service automatisch start op uw computer.

Hier is hoe:

 • Druk op Windows-toets + R.
 • Typ services.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.
 • Blader en zoek de Steam Client-service in de lijst met services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Als de service is gestart (u kunt dat controleren naast het servicestatusbericht), moet u deze stoppen door op de knop Stop in het midden van het venster te klikken. Als het al is gestopt, laat het dan zoals het is (voorlopig).

 • Zorg ervoor dat de optie onder het menu Opstarttype in de eigenschappen van de Steam Client-service is ingesteld op Automatisch en bevestig eventuele prompts die kunnen verschijnen wanneer je het opstarttype instelt.
 • Klik nu op de Start- knop onder het gedeelte Servicestatus .

Mogelijk krijgt u het volgende foutbericht te zien wanneer u op Start klikt:

Windows kon de Steam Client-service niet starten op de lokale computer. Fout 1079: het account dat voor deze service is opgegeven, verschilt van het account dat is opgegeven voor andere services die in hetzelfde proces worden uitgevoerd.

Doe in dat geval het volgende om de fout op te lossen:

 • Druk op Windows-toets + R.
 • Typ services.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.
 • Blader en zoek de cryptografische services in de lijst met services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
 • Navigeer naar het tabblad Aanmelden en klik op de knop Bladeren… .
 • Onder de Voer de naam van de objecten op het veld, typ de naam van uw account en klik op Namen controleren en wacht tot de naam wordt erkend.
 • Klik op OK als u klaar bent en typ het wachtwoord in het veld Wachtwoord wanneer u daarom wordt gevraagd of u een wachtwoord hebt ingesteld.
 • Klik nogmaals op de Start-knop. De service zou nu moeten starten zonder de fout 1079.

Je kunt Steam nu openen door te dubbelklikken op het pictogram en kijken of de Steam Service-fout nog steeds verschijnt. Ga dan verder met de volgende oplossing.

3] Herstel de Steam-clientservice

De Steam-clientservice kan soms breken, wat de installatiefout van de Steam-service kan veroorzaken. Voor deze oplossing moet u de Steam-clientservice repareren door een eenvoudige opdracht uit te voeren in de opdrachtprompt. Hier is hoe:

Eerst moet je de hoofdmap van je Steam-installatie vinden, die nodig is om de opdracht uit te voeren. U kunt het volledige pad vinden door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken en de optie Bestandslocatie openen in het contextmenu te kiezen.

Druk nu op ALT + D- toetscombinatie en druk vervolgens op Ctrl + C- toetscombinatie om het bestandspad naar het klembord te kopiëren. Het standaardpad zou moeten zijn:

C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe

Druk nu op Windows-toets + R.

Typ cmd in het dialoogvenster Uitvoeren en druk vervolgens op CTRL + SHIFT + ENTER om de opdrachtprompt in de beheerdersmodus te starten.

Kopieer en plak de onderstaande opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter.

C: \ Program Files (x86) \ Steam \ bin \ SteamService.exe / repair

Nadat de opdracht is uitgevoerd, start u de Steam-client en kijkt u of het probleem is opgelost.

Ik hoop dat dit helpt!

Fout in Steam Service-onderdeel