Schakel Windows-onderdelen leeg of leeg in of uit

Als u probeert toegang te krijgen tot de Windows-onderdelen of Windows-onderdelen in- of uitschakelen , via het Configuratiescherm of door eenvoudig optionalfeatures .exe in uw startzoekvak te typen , wordt het volgende dialoogvenster verwacht. Maar als het leeg of leeg is , helpt dit bericht je bij het oplossen van het probleem.

Windows geeft soms grappige fouten. U klikt op Configuratiescherm openen, klikt op Programma en onderdelen openen en gaat verder om Windows-functies in of uit te schakelen . Terwijl u op een normale dag opties ziet om in of uit te schakelen, Windows-functies zoals Hyper-V, Internet Explorer, IIS, Media-functies, .NET Framework, enz., Ik weet zeker dat u verrast zult zijn als u het venster zou vinden blanco of leeg!

Windows-functies in- of uitschakelen blanco

Hoewel dit in zeer zeldzame gevallen kan gebeuren, moet u weten hoe u dit probleem kunt oplossen als u of de computer van een vriend ooit met dit probleem te maken zou krijgen.

Het dialoogvenster Windows-onderdelen is leeg

We hebben gezien wat u moet doen als de Windows Update-pagina leeg is of het Configuratiescherm leeg is. Laten we in dit bericht de mogelijke oplossingen voor dit probleem bekijken.

De Windows-onderdelen of de Windows-onderdelen in- of uitschakelen doos van het bedieningspaneel, kunt u in of uitschakelen op een aantal functies van het Windows-besturingssysteem. Als u een functie uitschakelt, wordt de functie niet verwijderd en wordt er ook geen schijfruimte mee vrijgemaakt. Het schakelt alleen de functie uit.

Schakel Windows-functies blanco in of uit

1] Kijk of een systeemherstel u helpt. Anders Voer sfc / scannow of System File Checker uit om beschadigde Windows-systeembestanden te vervangen.

2] Maak een nieuw beheerdersaccount aan en kijk of dit het probleem oplost.

3] Zorg ervoor dat de opstartstatus van de Windows Modules Installer- service is ingesteld op Automatisch en dat deze momenteel actief is. Typ hiervoor services.msc in het vak Uitvoeren en druk op Enter om Services Manager te openen. Zoek naar Windows Modules Installer en controleer de status ervan. Dubbelklik erop om indien nodig de eigenschappen te wijzigen. Met deze Windows-service kunnen Windows-updates en optionele componenten worden geïnstalleerd, gewijzigd en verwijderd. Als deze service is uitgeschakeld, kan het installeren of verwijderen van Windows-updates voor deze computer mislukken.

4] Open een verhoogde opdrachtprompt, typ het volgende en druk op Enter:

reg verwijderen HKLM \ COMPONENTS / v StoreDirty

Maar dit kan wel of niet voor iedereen werken.

5] Als dit vak Windows-onderdelen in- of uitschakelen helemaal leeg wordt weergegeven, is het heel goed mogelijk dat de Component Store met informatie over Windows-componenten beschadigd is - dus kijk of het oplossen van deze beschadiging u helpt. Hoewel men de CheckSUR-tool kan gebruiken om dit probleem op te lossen, is de manier waarop het werkt in Windows 10/8 anders, zegt TechNet. De Inbox Corruption Repair in Windows 8/10 en Windows Server brengt de functionaliteit van CheckSUR naar Windows.

Om de beschadiging van de Component Store te herstellen, opent u een opdrachtprompt met verhoogde bevoegdheid en voert u de volgende opdracht uit, en start u uw computer opnieuw op:

DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Als dingen voor u werken, kunt u de Windows-functies in- of uitschakelen zien staan ​​met de opties.

Windows-onderdelen in-of uitschakelen

Als niets helpt, moet u mogelijk Windows 7 repareren of Windows 8 vernieuwen of de Refresh Tool voor Windows 10 gebruiken.

Hoop dat iets helpt!