Het archief heeft een onbekend formaat of is beschadigd

Als je een gecomprimeerd of RAR-bestand hebt gedownload en wanneer je het probeert te openen, krijg je de foutmelding ' Het archief is in onbekend formaat of beschadigd ', dan is dit bericht bedoeld om je te helpen. In dit bericht zullen we de oorzaak identificeren en de juiste oplossingen bieden die u kunt proberen om u te helpen dit probleem op te lossen.

Het archief heeft een onbekend formaat of is beschadigd

Over het algemeen worden ZIP- of RAR-archieven gebruikt om een ​​groot aantal bestanden in minder ruimte en tijd te downloaden, over te dragen en er een back-up van te maken. Net als andere bestanden is het ZIP-bestand echter ook vatbaar voor enkele logische problemen. U kunt deze fout tegenkomen als gevolg van beschadiging van RAR- of gecomprimeerde bestanden.

De meest voorkomende redenen voor corruptie van zip-bestanden zijn onjuiste / onvolledige RAR-archiefdownload, ernstige virusinfectie, CRC-fouten (Cyclic Redundancy Check).

Het archief heeft een onbekend formaat of is beschadigd

Als u hiermee wordt geconfronteerd. Het archief heeft een onbekende indeling of een beschadigd probleem, u kunt onze aanbevolen oplossingen hieronder in willekeurige volgorde proberen en kijken of dat helpt om het probleem op te lossen.

  1. Download het gezipte of RAR-archiefbestand opnieuw naar een andere locatie
  2. Voer een antivirusscan uit
  3. Herstel het gezipte of RAR-archiefbestand

Laten we eens kijken naar de beschrijving van het betrokken proces met betrekking tot elk van de genoemde oplossingen.

1] Download het gezipte of RAR-archiefbestand opnieuw

Als de download onvolledig of beschadigd is, kunt u een foutmelding krijgen wanneer u het archiefbestand probeert te openen.

Deze oplossing houdt in dat u de gezipte of RAR-archiefbestanden opnieuw downloadt naar een andere locatie en kijkt of het probleem zal worden opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende oplossing.

Als u nog steeds met dit probleem wordt geconfronteerd, is het bestand misschien echt beschadigd en moet u de site-eigenaar misschien informeren over i.

2] Voer een antivirusscan uit

Als het gedownloade gezipte of gearchiveerde RAR-bestandspakket is aangetast, kunt u de foutmelding Het archief heeft een onbekende indeling of een beschadigd foutbericht ontvangen wanneer u probeert het archief te openen.

Voor deze oplossing moet u een volledige antivirusscan van het systeem uitvoeren met Windows Defender of een gerenommeerd AV-product van derden. Als het probleem nog steeds niet is opgelost, kunt u de volgende oplossing proberen.

Het uitschakelen van uw beveiligingssoftware tijdens het downloaden van het bestand is geen goed idee.

3] Herstel het gezipte of RAR-archiefbestand

Zip- of RAR-bestanden hebben een goed gedefinieerde structuur en zijn daarom vatbaar voor corruptie. Zelfs in het geval van een kleine beschadiging, zullen de extractietools de inhoud ervan niet kunnen extraheren, aangezien alle zip-tools eerst een integriteitscontrole uitvoeren en als ze ontdekken dat de CRC-waarden van de originele bestanden van een archief niet overeenkomen met de uitgepakte degenen, ze zullen niet werken.

In dit geval kunt u al deze goede gratis reparatiesoftware voor zipbestanden proberen die u zal helpen bij het repareren en extraheren van de inhoud van de zip-bestanden.

Ik hoop dat dit helpt!