Hoe u de kleur en het thema van Chrome kunt aanpassen en wijzigen

Op een computer is de browser de meest populaire app of software. Als je het leuk vindt om Windows te personaliseren, ben ik er zeker van dat je hetzelfde graag zou willen doen met de browser. Als u Google Chrome gebruikt, kunt u als volgt de kleur en het thema van de browser aanpassen en wijzigen.

Verander Chrome-kleur en -thema

Verander Chrome-kleur en -thema

Het beste van het aanpassen van Chrome is dat u nergens een thema of extensie hoeft te installeren. De functie is ingebouwd in Chrome en als je van kleuren houdt, weet ik zeker dat je het leuk zou vinden.

  1. Start Chrome en schakel over naar een leeg tabblad.
  2. Zoek rechtsonder naar een knop met de tekst Aanpassen. Klik erop.
  3. Het opent het venster Dit pagina aanpassen en het biedt drie opties
    • Kleur en thema
    • Snelkoppelingen
    • en achtergrond
  4. Breng de wijzigingen aan en u krijgt een nieuwe kijk op uw browser.

Laten we eens nader bekijken hoe u deze opties kunt gebruiken.

1] Verander kleur en thema in Chrome

Chrome-kleurenthema

Chrome biedt vierentwintig sets contrasterende kleuren die u op de browser kunt toepassen. De ene heeft een lichtere tint in vergelijking met de andere om het thema bruikbaar te maken voor browsen. U kunt ze allemaal kiezen en op de knop Gereed klikken.

In het gedeelte Kleur en thema kunt u ook een thema naar keuze maken. Klik op de eerste, die een penpictogram heeft, en selecteer vervolgens een kleur naar keuze. Chrome maakt automatisch een lichte en donkere versie van de toon voor dit thema.

2] Toon Verberg en pas snelkoppelingen aan

Koppelingen naar startpagina aanpassen

Snelkoppelingen zijn koppelingen die beschikbaar zijn op het nieuwe tabblad of de startpagina. Ze zijn meestal de meest bezochte pagina, maar u kunt kiezen wat er wordt weergegeven door de links handmatig in te stellen. Schakel over naar snelkoppelingen en u kunt overschakelen om deze volledig te verbergen, de meest bezochte pagina te tonen of degene die u hebt gekozen. Sommige mensen willen de links naar de bezochte inhoud vooraf, en het is het beste om ze te verbergen

3] Eenvoudige achtergrondafbeelding of dagelijks vernieuwen

Verander achtergrond in Chrome

Hoewel ik geen grote fan ben van achtergrond in Chrome of een andere browser, maar als je een afbeelding wilt die je aan het lachen brengt, voel je dan vrij om deze functie te gebruiken. U kunt kiezen tussen het uploaden van een eigen afbeelding of de afbeelding gebruiken die beschikbaar is in de Chrome-galerij.

Selecteer degene die je leuk vindt, en het zal een galerij met gelijkaardige afbeeldingen openen. Ik zou willen voorstellen om "Dagelijks vernieuwen" in te schakelen om elke keer een nieuwe achtergrond te krijgen.

Het is interessant om op te merken dat deze thema's niet nieuw zijn. Ze zijn beschikbaar in het gedeelte Chrome Store-thema's en elke Chrome-gebruiker kan ze downloaden en toepassen. Google biedt ze nu aan als onderdeel van de browser. Deze thema's werken ook op de nieuwe Edge.

Dat gezegd hebbende, als dit niet genoeg is, kun je altijd onze zorgvuldig geselecteerde verzameling Google Chrome-thema's van externe ontwikkelaars bekijken. Ik wou dat er een manier was waarop Chrome kan synchroniseren met het kleurenthema van Windows, en het zal alles naadloos maken.

U moet experimenteren en de beste combinatie van de achtergrondafbeelding, links en kleuren vinden die aan uw wensen voldoet.

Chrome-kleurenthema