Herstel foutcode 0x80190001 tijdens Windows 10 Update of Setup

Als u bij het installeren van een functie-update in Windows 10 een foutcode 0x80190001 ontvangt , betekent dit dat er een probleem is met de installatiebestanden. Ofwel zijn ze beschadigd, ofwel zijn sommige bestanden niet gedownload. Het kan ook een probleem met de bestuurder zijn. Het foutbericht dat bij deze berichten hoort, zegt dat er iets mis is gegaan of dat er een onverwachte fout is opgetreden bij het downloaden van bestanden die nodig zijn voor de upgrade . In deze handleiding zullen we delen hoe u foutcode 0x80190001 kunt oplossen.

0x80190001

Fix foutcode 0x80190001

Controleer voordat u begint of uw internetverbinding werkt. Voer indien nodig de netwerkprobleemoplossers uit.

1] Tijdelijke bestanden en ongewenste bestanden opschonen

Windows 10 wordt geleverd met de Storage Sense-functie die automatisch alle tijdelijke bestanden van uw computer kan opschonen of u kunt dit handmatig doen.

Wanneer u het handmatig uitvoert, scant het door de opslag en biedt u een lijst met bestanden die u kunt verwijderen. Zorg er echter voor dat u mappen zoals downloaden controleert, waar u bestanden blijft downloaden. Dit zorgt ervoor dat u geen belangrijke bestanden verwijdert.

2] Verwijder bestanden uit de softwaredistributiemap

Volg deze procedure om de inhoud van de map SoftwareDistribution te wissen. Als u klaar bent, probeert u de update opnieuw te installeren.

3] Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voer deze ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update uit om de meest voorkomende updateproblemen op Windows 10 op te lossen. Het zal de Windows Update-gerelateerde tijdelijke bestanden wissen, de inhoud van de map Softwaredistributie wissen, Windows Update-componenten repareren en resetten, de status van Windows Update controleren. gerelateerde services, controleer of er updates in behandeling zijn en meer.

4] Schakel Antivirus uit tijdens de installatie

Deze foutcode is gemarkeerd om vaak te worden geactiveerd door externe tools. Het is mogelijk dat uw bestanden prima zijn, en het is de antivirus die de oorzaak is. U kunt de antivirus- en beveiligingssoftware uitschakelen wanneer een update niet soepel verloopt. U kunt dergelijke software uitschakelen of ze volledig verwijderen totdat u de updateproblemen heeft opgelost.

5] Gebruik Media Creation Tool of ISO

Als dit niet helpt, raden we u aan om de Media Creation Tool of Windows 10 ISO te gebruiken om de functie-update te installeren.

Het beste!

0x80190001