Geen cursorbeweging, muiscursor beweegt onregelmatig of langzaam

Problemen bij het bewegen van de muiscursor op uw 10/8/7 computer kunnen erg vervelend zijn. Als de cursor op uw apparaat onregelmatig, heel langzaam of helemaal niet beweegt, kan dit betekenen dat uw touchpad niet naar behoren werkt en dat u het defecte touchpad moet repareren of het probleem moet oplossen dat het probleem veroorzaakt.

Soms vereist het probleem mogelijk alleen algemene oplossingen. Dit gebeurt wanneer u vergeet bepaalde noodzakelijke stappen of voorzorgsmaatregelen te nemen. Als de cursor bijvoorbeeld niet werkt, wilt u misschien controleren of het touchpad daadwerkelijk is ingeschakeld voor uw apparaat. Evenzo is het even belangrijk ervoor te zorgen dat het touchpad of uw vingers vrij zijn van vuil, vet en vloeistoffen.

Vaak vereisen problemen met uw touchpad echter verdere tussenkomst. Hetzelfde is in dit bericht vermeld op basis van de specifieke problemen waarmee we te maken hebben.

Geen cursorbeweging

Als uw muiscursor of aanwijzer helemaal niet beweegt, controleer dan of u het touchpad per ongeluk hebt uitgeschakeld nadat u hebt gecontroleerd of u het stuurprogramma moet bijwerken. Volg vervolgens deze suggesties.

1] Sluit alle programma's op uw apparaat en sla gegevens op voordat u uw systeem uitschakelt. Om uw computer uit te schakelen, drukt u op de aan / uit-knop en houdt u deze minimaal 15 seconden ingedrukt. Verwijder alle externe apparaten, inclusief toetsenborden, luidsprekers, muis, printers en USB-apparaten.

2] Zet de computer aan en test de cursor. Als het goed begint te werken, begin dan met het aansluiten van de externe apparaten een voor een en kijk of de cursor nog steeds goed werkt. Hiermee kunt u vaststellen welk apparaat het probleem heeft veroorzaakt. Zorg er verder voor dat u de nieuwste versie van BIOS heeft.

3] Het is vermeldenswaard dat de extra gebarenfuncties waarmee sommige apparaten met toetsenborden worden geleverd, ook de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Deze functies zijn meestal standaard ingeschakeld. Mogelijk moet u hun instellingen uitschakelen of wijzigen in de eigenschappen van het touchpad-stuurprogramma. Volg hiervoor de onderstaande stappen voor Windows 10 / 8.1.

Druk op Win + Q, het type main.cpl in de zoektocht doos en de klik main.cpl in de zoekresultaten.

Selecteer het tabblad Touchpad. De naam van het tabblad verschilt voor verschillende merken, maar het is meestal het laatste tabblad . In de afbeelding toont het Apparaatinstellingen met het Synaptics-logo , maar sommigen van jullie zien mogelijk een tabblad Microsoft Muis- en toetsenbordcentrum .Geen cursorbeweging, muiscursor beweegt onregelmatig of langzaam

Klik op de instellingen van het aanwijsapparaat openen en controleer of u hier instellingen moet wijzigen. Reset instellingen en standaardwaarden als u die optie ziet en sla de wijzigingen op.

Sluit het instellingenvenster van het aanwijsapparaat en klik op OK in het venster Muiseigenschappen om het te sluiten.

Muiscursor of aanwijzer beweegt langzaam

Als uw muiscursor langzaam beweegt, zorg er dan voor dat het nieuwste stuurprogramma is geïnstalleerd. Mogelijk wilt u dan de touchpad-instellingen wijzigen en de snelheid van de aanwijzer aanpassen. Volg hiervoor de eerste vier stappen in stap 3, gegeven voor situatie 1.

Klik op Gevoeligheid en verplaats de schuifregelaar onder Aanwijzersnelheid om hetzelfde aan te passen. Zorg ervoor dat u Save het, in de buurt van de touchpad nut en klik op OK in het venster Eigenschappen voor Muis.Aanwijzer opties

Schakel ten slotte uw computer uit en koppel alle externe apparaten los. Schakel het in en test de cursorbeweging. Als het goed begint te werken, begint u de externe apparaten een voor een aan te sluiten en test u de cursorbeweging ernaast.

Windows 10-gebruikers kunnen deze methode gebruiken om de scrollsnelheid van de muis te wijzigen.

Onregelmatige beweging van de cursor tijdens het typen

Als de muiscursor onregelmatig beweegt, volgt u de eerste vier stappen om Muiseigenschappen te openen. Klik op

Hier klikt u op Sensitivity en ervoor zorgen dat er een vinkje in het Turn On vakje rechts van Touch Guard .

Schuif vervolgens de cirkel onder Touch Guard helemaal naar rechts en klik op Opslaan.

Sluit ten slotte het touchpad-hulpprogramma en klik op OK in het venster Muiseigenschappen.

Het is bekend dat het uitschakelen van het touchpad het probleem met het springen van de muis voor sommigen oplost. Kijk of dit je helpt.

Dit bericht biedt meer tips als uw cursor tijdens het typen willekeurig springt of beweegt.

Als niets helpt, moet u de startcomputer mogelijk starten in Clean Boot State om te kijken of het probleem zich blijft voordoen. Als dit het geval is, verstoort misschien een programma de normale werking van de muis. U zult moeten proberen de waarschijnlijke oorzaak te achterhalen.

Hoop dat iets helpt!