Voer Internet Explorer uit in de modus Geen add-ons

Met de modus Geen add-ons kan Internet Explorer tijdelijk worden uitgevoerd zonder add-ons zoals werkbalken, ActiveX-besturingselementen, enz. De modus Geen add-ons in Internet Explorer is erg handig als u problemen wilt oplossen met incompatibele browserinvoegtoepassingen of extensies. Het is ook erg handig wanneer u een probleem wilt oplossen, zoals het bevriezen van uw IE, om vast te stellen of het gerelateerd is aan een add-on.

Add-ons zijn programma's die uw webbrowser aanvullen met extra functies zoals werkbalken en ActiveX-besturingselementen. Sommige zijn vooraf geïnstalleerd in Internet Explorer, terwijl andere via internet zijn geïnstalleerd. Het is relatief eenvoudig om add-ons voor Internet Explorer te installeren. Ze hebben uw toestemming nodig voordat ze op uw systeem worden geïnstalleerd. Maar sommigen doen het misschien zonder uw toestemming.

Voer Internet Explorer uit in de modus Geen add-ons

Internet Explorer in de modus Geen add-ons

Er zijn vier manieren waarop u Internet Explorer kunt starten in de modus Geen add-ons.

1] Om in Windows 7 uw Internet Explorer in de modus zonder add-ons uit te voeren, opent u Start> Alle programma's> Accessoires> Systeemwerkset> Internet Explorer (geen add-ons) .

2] U kunt ook het vak Uitvoeren openen vanuit het WinX-menu in Windows 8, het volgende opdrachtregelargument typen en op Enter drukken:

iexplore .exe - extoff

Hiermee wordt IE gestart zonder add-ons.

3] Open een opdrachtpromptvenster, typ het volgende en druk op Enter om IE te openen in de modus Geen add-ons:

"% ProgramFiles% \ Internet Explorer \ iexplore.exe" -extoff

Als u IE vaak gebruikt in de modus zonder add-ons, kunt u ook een snelkoppeling op het bureaublad maken door deze voor het locatieveld te gebruiken.

4] Open Internet Explorer en typ about: NoAddons in de adresbalk en druk op Enter.

Vervolgens kunt u, indien nodig, via Internetopties> Invoegtoepassingen beheren, elke invoegtoepassing in- of uitschakelen om te bepalen welke invoegtoepassing problemen veroorzaakt. Handig als uw Internet Explorer regelmatig crasht of vastloopt en u deze sneller wilt laten werken.

Ga hierheen om te zien hoe u Firefox in de veilige modus start.

Internet Explorer in de modus Geen add-ons