Hoe dxgkrnl.sys Blue Screen of Death-fout op Windows 10 te repareren

Het bestand dxgkrnl.sys is gerelateerd aan Microsoft DirectX-stuurprogramma. Microsoft DirectX is een reeks technologieën die door Microsoft zijn ontwikkeld om hardwareversnelling te bieden voor zware multimediatoepassingen zoals 3D-games en HD-video's.

De Blue Screen-fouten voor dit systeembestand zijn talrijk. Als deze fout optreedt, is uw dxgkrnl.sys mogelijk geïnfecteerd met malware. Dit kan dus onopgemerkt blijven als een systeembestand van de antivirus. Sommige van deze fouten zijn al behandeld op onze website en u kunt ernaar zoeken.

dxgkrnl.sys Blauw scherm

Enkele van de fouten die betrekking hebben op dit bestand zijn:

 • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
 • BAD_POOL_HEADER.
 • STOP 0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
 • STOP 0x0000001E: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
 • STOP 0x00000050: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.
 • THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER.

Fix dxgkrnl.sys-fout op Windows 10

We zullen verschillende methoden behandelen om de stopfout dxgkrnl.sys op Windows 10 te herstellen. Dit zijn:

 1. Voer het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX uit.
 2. Update of installeer DirectX opnieuw.
 3. Gebruik DISM-opdrachten.
 4. Update verschillende stuurprogramma's
 5. Voer de probleemoplosser voor blauw scherm uit
 6. Schakel SLI-technologie uit in het NVIDIA-configuratiescherm.
 7. Schakel NVIDIA Surround uit.

1] Voer het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX uit

Zoals hierboven vermeld, heeft deze fout betrekking op DirectX Graphics API's. Dus om het probleem op te lossen, kunt u proberen de DirectX Diagnostic Tool uit te voeren.

2] Update of installeer DirectX opnieuw

Een andere basisoplossing voor het hierboven genoemde probleem is het bijwerken of opnieuw installeren van DirectX. Door DirectX bij te werken of opnieuw te installeren, kunt u de corrupte of incompatibele componenten van DirectX gewoon vanaf uw computer vervangen.

3] Gebruik DISM-opdrachten

U kunt mogelijk beschadigde systeembestanden repareren met goede bestanden met SFC of een beschadigde systeemkopie repareren met DISM.

Om dit te doen, drukt u op de WINKEY + X-combinatie en klikt u op Command Prompt (Admin).

NTOSKRNL.exe-fout

Voer nu de volgende drie opdrachten achter elkaar en één voor één in:

Dism / Online / Cleanup-Image / CheckHealth Dism / Online / Cleanup-Image / ScanHealth Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

Laat deze DISM-opdrachten uitvoeren en wacht tot ze worden uitgevoerd.

4] Stuurprogramma's bijwerken

De incompatibiliteit tussen het besturingssysteem en de driver kan ook tot dit soort problemen leiden. U kunt dus proberen een van de conflicterende stuurprogramma's bij te werken of terug te draaien. En u kunt ook proberen uw exemplaar van Windows 10 bij te werken.

In het bijzonder kunt u ook proberen uw grafische stuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren om te zien of het helpt.

5] Voer de probleemoplosser voor het blauwe scherm uit

Windows 10 wordt standaard geleverd met verschillende probleemoplossers. Dit zijn automatische hulpprogramma's die problemen op uw computer opzoeken, afhankelijk van waarop de probleemoplosser is gericht.

U moet de probleemoplosser voor blauw scherm uitvoeren. Laat het uw computer scannen en start daarna uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

6] Schakel SLI-technologie uit in het NVIDIA-configuratiescherm

SLI is een technologie die wordt geleverd bij NVIDIA grafische kaarten. Hiermee is het gebruik van meerdere GPU's op een computer toegestaan ​​en helpt het daarom bij het activeren van Alternate Frame Rendering . En verhoogt direct de grafische prestaties. Daarom is deze correctie alleen van toepassing als u een NVIDIA grafische kaart gebruikt.

Zoek eerst naar het NVIDIA-configuratiescherm in het Cortana-zoekvak en selecteer het juiste zoekresultaat. U kunt ook met de rechtermuisknop op het NVIDIA-pictogram in het systeemvak klikken en NVIDIA-configuratiescherm selecteren.

Navigeer naar de sectie voor 3D-instellingen. Selecteer SLI-configuratie instellen.

Klik nu op Geen SLI-technologie gebruiken. Klik op Toepassen rechtsonder in het venster.

Start uw computer opnieuw op om de wijziging door te voeren.

7] Schakel NVIDIA Surround uit

Deze correctie is alleen van toepassing als u een NVIDIA grafische kaart gebruikt.

Zoek eerst naar het NVIDIA-configuratiescherm in het Cortana-zoekvak en selecteer het juiste zoekresultaat. U kunt ook met de rechtermuisknop op het NVIDIA-pictogram in het systeemvak klikken en NVIDIA-configuratiescherm selecteren.

Ga in het navigatiepaneel aan de linkerkant naar dit pad, 3D-instellingen> Surround configureren, PhysX. Schakel onder het gedeelte Surround-configuratie de optie uit met het label Span-displays met Surround.

Klik ten slotte op Toepassen en vervolgens op OK. Start nu uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Laat ons weten of een van de bovenstaande oplossingen u heeft geholpen.

dxgkrnl.sys Blauw scherm