Het volume bevat geen herkend bestandssysteem

Als u ontvangt Het volume bevat geen herkend bestandssysteem, zorg ervoor dat alle vereiste stuurprogramma's voor het bestandssysteem zijn geladen en dat het volume niet beschadigd is , dan biedt dit bericht u de oplossing om het probleem op te lossen. Wanneer u een USB-opslagapparaat op uw Windows 10/8/7-machine hebt aangesloten, heeft u vaak een bericht ontvangen waarin staat dat u de harde schijf moet formatteren voordat u deze kunt gebruiken. Dit kan een USB-stick, een geheugenkaart / SD-kaart of uw externe harde schijf zijn. En met deze prompt kunt u de schijf pas gebruiken als u deze formatteert.

Het volume bevat geen herkend bestandssysteem

Welnu, we hebben eerder gesproken over wat u kunt doen om deze fout op te lossen. U moet de harde schijf formatteren voordat u deze kunt gebruiken door de schijf te formatteren, enz. - maar soms kunt u een andere fout krijgen. Deze fout zou kunnen zeggen:

Het volume bevat geen herkend bestandssysteem. Zorg ervoor dat alle vereiste stuurprogramma's voor het bestandssysteem zijn geladen en dat het volume niet beschadigd is.

Deze apparaten zijn meestal gecodeerd vanwege een exploit of kunnen opzettelijk door de eigenaar zijn gedaan. Als u het opzettelijk hebt gedaan, kunt u als volgt uw schijf beschermen tegen gegevensverlies.

Voordat u begint, moet u twee dingen doen:

  1. Voer het hulpprogramma Chkdsk uit om te controleren op een beschadigd volume.
  2. Werk uw apparaatstuurprogramma's bij.

Als dit niet helpt, zijn hier de voorgestelde tijdelijke oplossingen:

1] Dit is een van de meest gewaardeerde oplossingen voor mensen op internet. Hier moet u de brief van de gecodeerde schijf verwijderen. Maak je geen zorgen; het zou geen enkele data op de schijf beschadigen. Het hebben van een back-up is echter altijd een pluspunt.

Hier is wat u moet doen:

  • Open het vak Uitvoeren door op de WINKEY + R-toetscombinatie te drukken.
  • Typ nu diskmgmt.msc in het tekstvak en druk op de knop OK .
  • U moet met de rechtermuisknop op de schijf met het vraagtekenpictogram klikken en de stationsletter en paden wijzigen selecteren .
  • Nadat een nieuw venster is geopend, selecteert u Verwijderen om de stationsletter van het station te verwijderen.

In dit geval wordt het station nu niet in de Windows Verkenner vermeld. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang en formattering van de schijf in de Windows Verkenner, waardoor deze veiliger wordt.

U moet coderingssoftware gebruiken om toegang te krijgen tot de schijf die tijdelijk een letter toewijst.

2] Als alternatief kunt u ook het hulpprogramma DISKPART gebruiken vanaf de opdrachtprompt in Windows 10 om de partitie-ID te wijzigen.

Hier is hoe je het kunt doen:

  • Klik op het Cortana-zoekvak en typ CMD. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Uitvoeren als beheerder.
  • Nu zal een UAC- of gebruikersaccountcontrolebox verschijnen. Daar druk je op Ja.
  • Typ nu DISKPART om het hulpprogramma DISKPART te openen.

Zodra u zoiets ziet, kunt u doorgaan, anders moet u alle stappen opnieuw doorlopen:

DISKPART>

Nu typ je eerst-

lijstvolume

Vervolgens ziet u alle schijven die op uw machine zijn aangesloten.

Typ dit-

selecteer volume 

Typ nu

verwijder letter =

Typ ten slotte

set id =

Start uw computer opnieuw op en kijk of deze heeft geholpen.

Het beste!

volume bevat geen herkend bestandssysteem