Het account waarnaar wordt verwezen, is momenteel vergrendeld in Windows 10

Als een gebruiker tijdens het openen van het Windows 10- systeem meerdere keren per ongeluk het verkeerde wachtwoord invoert, kan hij het volgende bericht op zijn computerscherm zien: het account waarnaar wordt verwezen, is momenteel vergrendeld en is mogelijk niet aangemeld . Dit wordt meestal gezien bij niet alleen de gebruikers die de lokale beheerdersaccount gebruiken, maar zelfs standaardgebruikers zijn niet immuun. De belangrijkste handeling die moet worden gevolgd om dit probleem op te lossen, is door bijvoorbeeld 30 minuten te wachten en het dan opnieuw te proberen.

Het account waarnaar wordt verwezen, is momenteel vergrendeld

Het account waarnaar wordt verwezen, is momenteel vergrendeld

Dit gebeurt als u of uw systeembeheerder of domeincontroller het drempelbeleid voor accountvergrendeling eerder had geconfigureerd . In dit geval is het raadzaam om 30 minuten te wachten of de wachttijd die mogelijk is ingesteld door de systeembeheerder. Eenmaal voltooid, kunt u het ondertekeningsproces herhalen met de juiste inloggegevens.

Nadat u zich heeft aangemeld, moet de systeembeheerder het volgende doen.

Typ gpedit.msc in Zoekopdracht starten en druk op Enter om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.

Klik nu in het venster Lokaal groepsbeleid op Beveiligingsinstellingen en navigeer vanuit het weergegeven submenu naar Accountbeleid > Drempel voor accountvergrendeling .

lokaal beleid

Ga hier naar het hoofdpaneel van het venster en dubbelklik op het drempelbeleid voor accountvergrendeling .

Wanneer het venster Eigenschappen voor drempelwaarde voor accountvergrendeling wordt weergegeven, selecteert u het tabblad Lokale beveiligingsinstellingen en wijzigt u onder ' Account wordt niet vergrendeld ' de vooraf ingestelde waarde in ' 0 '.

Klik op OK en vervolgens op Toepassen om de wijzigingen door te voeren. Start Windows opnieuw.

Dat is het!

Houd er rekening mee dat als u een lokale computer met een enkele beheerdersaccount gebruikt, waarop geen instellingen voor het drempelbeleid voor accountblokkering zijn geconfigureerd, u een andere actie moet volgen.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen met een wachtwoordhersteldiskette. U had echter eerder zo'n schijf moeten maken.

Kijk nu hoe u het Windows Login-wachtwoordbeleid kunt versterken.

Het account waarnaar wordt verwezen, is momenteel vergrendeld