De toepassing heeft geen toegang tot grafische hardware

Het kan zo vaak gebeuren dat programma's op uw Windows 10-pc geen toegang hebben tot grafische hardware. Het bericht zegt dat een toepassing is geblokkeerd voor toegang tot grafische hardware . Een van de meest voorkomende scenario's is wanneer uw pc om de een of andere reden vastloopt tijdens het spelen van een game. Dit leidt op de een of andere manier tot een verkeerde configuratie van het stuurprogramma, en wanneer een toepassing toegang probeert te krijgen tot het grafische stuurprogramma, mislukt het gewoon. In deze handleiding delen we hoe u kunt repareren dat de Windows 10-applicatie is geblokkeerd voor toegang tot grafische hardwarefout.

In mijn ervaring doet het probleem zich voornamelijk voor wanneer het stuurprogramma niet compatibel is met uw bestaande Windows 10-versie en meestal mislukt na een grote update. Dit zorgt ervoor dat de GPU meer tijd nodig heeft om te reageren op grafische verzoeken en meestal mislukt. Laten we eens kijken naar de mogelijke oplossingen.

De toepassing heeft geen toegang tot grafische hardware

De toepassing heeft geen toegang tot grafische hardware

1] Verwijder het stuurprogramma van de grafische kaart en installeer het opnieuw

Stuurprogramma's bijwerken, terugdraaien en uitschakelen op Windows 10

Dit is het eerste dat u moet proberen. Vaak zijn de stuurprogramma's die zijn gedownload van de Windows Update onjuist geconfigureerd. De beste manier is om de nieuwste stuurprogramma's van de OEM-site te downloaden. U moet op de website zoeken met behulp van de naam van uw grafische kaart. Bekijk ons ​​bericht over Verwijderen en installeer de stuurprogramma's opnieuw. Zorg er bij het installeren van het stuurprogramma voor dat u de programmacompatibiliteitsmodus voor Windows 10 uitvoert.

2] Voer de probleemoplosser voor hardwareapparaten uit

Probleemoplosser voor hardware voor Windows 10

Windows wordt geleverd met een ingebouwde tool om problemen met hardwareapparaten op te lossen. Het is beschikbaar onder Instellingen> Update en beveiliging> Problemen oplossen. Voer het uit en als er een probleem is dat de toepassing kan oplossen, zal het dat doen. Lees meer over het gebruik van de probleemoplosser voor hardwareapparaten .

3] Geef applicaties toegang tot grafische hardware

Fix Windows 10-applicatie is geblokkeerd voor toegang tot grafische hardware

Met de grafische instellingen van Windows 10 kunt u nu applicaties toewijzen aan het gebruik van een grafische kaart. Dit werkt als u een probleem ondervindt met specifieke toepassingen die toegang hebben tot grafische hardware. Het werkt voor zowel WIN32-applicaties als apps uit de winkel.

U vindt deze specifieke optie onder Instellingen> Weergave> Grafische instellingen. Als u dit gebruikt, worden de prestaties niet verbeterd, maar kunt u ook veel batterijduur besparen. Lees meer over het gebruik van grafische instellingen in Windows 10.

4] Schakel TDR-checker uit

TDR staat voor Timeout Detection and Recovery. Deze functie verscheen voor het eerst in Windows Vista en was daar tot Windows 10. Het systeem is gebouwd om systeemafbeeldingen te herstellen wanneer het besturingssysteem niet binnen een bepaalde tijd een reactie ontvangt. De standaardinstelling is 2 seconden.

Het kan zo zijn dat de grafische kaart meer tijd nodig heeft vanwege een intensieve taak, en OS denkt dat er een probleem is en herstart de grafische kaart als een herstelmethode. De oplossing die we nu voorstellen, verlengt de TDR-tijd tot meer dan 8 seconden. Dit geeft het besturingssysteem meer tijd om te reageren.

Opmerking : als u deze sleutels niet kunt vinden, raden we u aan deze te maken door de handleiding op docs.microsoft.com te volgen.

  • Sluit alle toepassingen op de pc af.
  • Typ regedit in het zoekvak en start het met beheerdersrechten.
  • Blader naar HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet002 \ Control \ GraphicsDrivers of HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ GraphicsDrivers, afhankelijk van wat beschikbaar is.

Afhankelijk van uw Windows-versie, dwz 32-bit of 64-bit, doet u het volgende:

Voor 32-bits Windows:

  • Selecteer DWORD-waarde (32-bits).
  • Typ TdrDelay als de naam en klik op Enter.
  • Dubbelklik op TdrDelay en voeg 8 toe voor de waardegegevens en klik op OK.

Voor 64-bits Windows:

  • Selecteer QWORD (64-bits) waarde.
  • Typ TdrDelay als de naam en klik op Enter.
  • Dubbelklik op TdrDelay en voeg 8 toe voor de waardegegevens en klik op OK.

Start hierna uw pc opnieuw op, zodat de wijzigingen kunnen plaatsvinden.

De registerwijziging die we hebben aangebracht, voegt nog eens 8 seconden vertraging toe aan de Tdr-checker. Dus als de GPU binnen 10 seconden reageert, werkt het nog steeds. Mogelijk moet u deze waarde wijzigen om te zien wat precies voor u werkt.

Als het nog steeds niet werkt, moet u mogelijk een agressieve stap nemen en TDR volledig uitschakelen. U kunt dit doen door de "TdrLevel" te wijzigen, de gegevenswaarde in te voeren als 0 en vervolgens de TdrDelay-sleutel te verwijderen.

Start uw pc opnieuw op.

Ik hoop dat al deze suggesties je helpen. Als u iets vindt dat uw probleem oplost, laat het ons dan weten in de comments.

Probleemoplosser voor hardware voor Windows 10