5 manieren om USB-stations of -poorten in Windows 10 in of uit te schakelen

Hoe vaak ben je getuige geweest van geblokkeerde toegang tot de Pen-drive of USB-drive op je werkplek, universiteit of school? Ik geloof vaak; in feite, elke keer dat u de USB-drive probeert te gebruiken, is dat niet toegestaan, simpelweg omdat de beheerder de detectie van USB-drives heeft uitgeschakeld op uw Windows 10/8/7-systeem. Nogmaals, hoe vaak zijn uw gegevens gestolen omdat iemand een ongeautoriseerde USB op uw computer heeft aangesloten en uw bestanden heeft gekopieerd? U hoeft zich geen zorgen te maken, want de oplossing om USB-poorten uit of in te schakelen is vrij eenvoudig.

Beperk de toegang tot USB-drives

Er zijn vijf manieren waarop een beheerder het gebruik van USB-stations kan voorkomen:

  1. De registerwaarden voor USB-apparaten voor massaopslag wijzigen.
  2. USB-poorten uitschakelen vanuit Apparaatbeheer.
  3. Door de USB-stuurprogramma's voor massaopslag te verwijderen
  4. Freeware van derden gebruiken
  5. Microsoft Fix It gebruiken.

Laten we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen en USB kunnen inschakelen op een Windows-pc.

1] Schakel USB-drives en massaopslagapparaten in en uit met behulp van register

Als de beheerder slim is, dan zou hij dit zeker doen om voor een strakke blokkade te zorgen. Hij zou de instellingen wijzigen via de opdracht regedit op de Run- console. Hoe ontgrendel je het nu? U moet rechtstreeks naar waar de beheerder is geweest. Hier is hoe.

  1. Ga naar Start> Uitvoeren, typ " regedit" en druk op enter om de registereditor te openen
  2. Navigeer naar de volgende sleutel

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ USBSTOR

Selecteer Start in het rechterdeelvenster en wijzig de waarde in 3 . (De waarde 4 schakelt USB-opslag uit). Klik OK. Hierdoor worden de USB-poorten weer ingeschakeld en kunt u USB- of pen-drives gebruiken.

Beperk de toegang tot USB-drives

2] Schakel USB-poorten uit vanuit Apparaatbeheer

Als je USB-drive nog steeds niet werkt, moet je misschien in Apparaatbeheer kijken. Mogelijk heeft de beheerder de USB-poort hier uitgeschakeld. Bekijk de mogelijkheden in Apparaatbeheer en schakel de uitgeschakelde poort in door met de rechtermuisknop op de geselecteerde poort te klikken en op Inschakelen te klikken.

3] Verwijder USB-stuurprogramma's voor massaopslag

Als de autoriteiten zich echt zorgen maken over de veiligheid op school, zullen ze de extreme stap nemen door de USB Mass Storage Drivers te verwijderen. Om dingen te laten werken, installeert u gewoon de apparaatstuurprogramma's. Hier is hoe je het doet.

Net als wanneer u uw USB-station aansluit, controleert Windows of er stuurprogramma's zijn.Als dit niet wordt gevonden, vraagt ​​Windows u om het stuurprogramma te installeren. Dit zou de Pen-drive zeker op uw school of kantoor ontgrendelen.

4] Gebruik USB Drive Disabler / Enabler

U kunt een gratis tool USB Drive Disabler / Enabler downloaden en gebruiken waarmee u gemakkelijk USB-drives op uw Windows-computer kunt in- of uitschakelen. www.intelliadmin.com om het te downloaden.

5] Voorkom dat gebruikers USB aansluiten

Als er al een USB-opslagapparaat op uw Windows-computer is geïnstalleerd, kunt u het Windows-register bewerken om ervoor te zorgen dat de USB niet werkt wanneer iemand het op de pc aansluit, met behulp van deze Microsoft Fix it 50061 [Dit is verwijderd door Microsoft nu]. Controleer eerst of dit van toepassing is op uw versie van het Windows-besturingssysteem.

Laat het ons weten als u vragen of opmerkingen heeft.