Hoe het Windows Boot-logo te wijzigen met HackBGRT

Wanneer u uw laptop aanzet, heeft u misschien het logo van de fabrikant of het blauwe Windows-logo opgemerkt. Heb je dit logo ooit willen veranderen in iets meer aangepast? Aangepaste opstartlogo's zien er goed uit en geven een persoonlijk tintje aan uw computer. In dit bericht hebben we het gehad over een Windows Boot-logo-wisselaar-software genaamd HackBGRT waarmee je het opstartlogo op UEFI-gebaseerde Windows-systemen kunt wijzigen. HackBGRT is een beetje ingewikkeld om te gebruiken, maar we hebben geprobeerd om alle punten in dit bericht zo goed mogelijk uit te leggen.

Wat is een UEFI-systeem

In een notendop, UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) is een verbetering ten opzichte van BIOS (Basic Input Output System) en het fungeert als een software-interface tussen het besturingssysteem en de platformfirmware. Omdat HackBGRT alleen UEFI-systemen ondersteunt, moet u eerst weten of uw computer UEFI of BIOS gebruikt.

Let op : het aanbrengen van wijzigingen aan de bootloader is een beetje riskant, en het kan ervoor zorgen dat het systeem niet meer opstart. Zorg ervoor dat u over de juiste Windows Herstelmedia beschikt als er iets misgaat. Hoewel het programma een alternatief biedt om dingen op te lossen, is het toch goed om uw eigen herstelmedia te hebben. We raden die thuisgebruikers aan er vanaf te blijven; gebruik het alleen als u weet wat u doet.

Wijzig het opstartlogo in Windows 10

HackBGRT is een gratis Windows-opstartlogo-wisselaar-software voor UEFI-systemen waarmee u het standaard opstartlogo van uw Windows 10/8/7 computer kunt wijzigen.

Nadat u het programma heeft gedownload, opent u het bestand setup.exe en volgt u de instructies op het scherm om het opstartlogo te wijzigen. Voordat u iets doet, is het uitschakelen van Secure Boot een must. Als je het hebt ingeschakeld, zal het programma je hierom vragen en moet je het uitschakelen. Raadpleeg de website van uw laptopfabrikant voor informatie over het uitschakelen van veilig opstarten.

Zodra Secure Boot is uitgeschakeld, opent u setup.exe opnieuw. Druk nu op I om met de installatie te beginnen. Het programma opent nu een Kladblok- venster met een configuratie. In dit configuratiebestand moet u het pad specificeren naar de afbeelding die u wilt weergeven en andere parameters zoals positionering, enz. U kunt ook meerdere afbeeldingen specificeren die willekeurig worden opgehaald met het opgegeven gewicht.

wijzig het opstartlogo

Nadat u het configuratiebestand heeft opgeslagen, wordt een Paint- venster geopend met de standaard splash-afbeelding. Hier kunt u uw afbeelding tekenen of kopiëren uit een andere bron en deze hier plakken. Zorg er nu voor dat u alle afbeeldingen in 24 Bit BMP-indeling van Microsoft Paint opslaat.

Nadat de afbeeldingen zijn opgeslagen, zal het programma alle wijzigingen aanbrengen en kunt u uw computer opnieuw opstarten om die wijzigingen te zien.

Hoe u aangebrachte wijzigingen ongedaan kunt maken

Is er iets misgegaan? Niets om je zorgen over te maken, je kunt setup.exe starten , op I drukken en de stappen herhalen om het opstartlogo te wijzigen. Of, als u het aangepaste logo volledig wilt verwijderen en vervangen door het originele logo, drukt u op D in plaats van op I in het CMD- venster dat wordt geopend door setup.exe.

Als er iets misgaat en u niet in staat bent om op uw systeem op te starten, wat zeer onwaarschijnlijk is, gebruikt u de herstelmedia om uw computer te herstellen. Of u kunt de back-up van de bootloader gebruiken die is gemaakt door HackBGRT om de bootloader te herstellen.

Om dit te doen, kunt u [EFI-systeempartitie] \ EFI \ HackBGRT \ bootmgfw-original.efi kopiëren naar [EFI-systeempartitie] \ EFI \ Microsoft \ Boot \ bootmgfw.efi op een andere manier, zoals de opdrachtprompt van Linux of Windows.

HackBGRT Windows Boot logo wisselaar software download

HackBGRT is een cool stukje code waarmee je een beetje personalisatie aan je computer kunt toevoegen. Je kunt je vrienden en collega's gemakkelijk versteld doen staan ​​door het logo van je favoriete superheld als je bootlogo te gebruiken. De broncode, evenals uitvoerbare bestanden, zijn beschikbaar op GitHub en zijn gemakkelijk toegankelijk. Gebruik het wetende dat er een mogelijkheid bestaat dat er dingen mis kunnen gaan.