Wat is de Catroot- en Catroot2-map? Hoe reset je de map catroot2

Catroot en catroot2 zijn Windows-besturingssysteemmappen die vereist zijn voor het Windows Update-proces. Wanneer u Windows Update uitvoert, slaat de map catroot2 de handtekeningen van het Windows Update-pakket op en helpt het bij de installatie.

catroot2 map

De cryptografische service maakt gebruik van het bestand % windir% \ System32 \ catroot2 \ edb.log voor het updateproces. De updates worden opgeslagen in de map SoftwareDistribution die vervolgens worden gebruikt door Automatische Updates om het updateproces uit te voeren.

Het is bekend dat het resetten of verwijderen van de inhoud van de map catroot2 verschillende Windows Update-problemen oplost.

Als u in een ander programmabericht een Toegang geweigerd of Open ontvangt wanneer u doorgaat met het verwijderen van de map catroot2, is dit mogelijk omdat de cryptografische service gebruik maakt van het logbestand.

Reset de map catroot2

Om de map catroot2 te resetten, doe je dit:

Open een verhoogde opdrachtprompt, typ de volgende opdracht achter elkaar en druk op Enter:

net stop cryptsvc
md% systemroot% \ system32 \ catroot2.old
xcopy% systemroot% \ system32 \ catroot2% systemroot% \ system32 \ catroot2.old / s

Verwijder vervolgens alle inhoud van de map catroot2.

Nadat je dit hebt gedaan, typ je in de CMD-vensters het volgende en druk je op Enter:

net start cryptsvc

Uw catroot-map wordt gereset zodra u Windows Update opnieuw start.

TIP : Met onze draagbare freeware FixWin kunt u deze en de meeste andere Windows-instellingen of -functies met een enkele klik resetten.

fixwin 10.1

OPMERKING : verwijder of hernoem de Catroot-map niet. De Catroot2-map wordt automatisch opnieuw aangemaakt door Windows, maar de Catroot-map wordt niet opnieuw aangemaakt als de Catroot-map wordt hernoemd.

Als u merkt dat de map catroot of catroot2 ontbreekt of niet opnieuw wordt aangemaakt als u deze per ongeluk hebt verwijderd, kunt u een nieuwe map met deze naam maken in de map System32, uw computer opnieuw opstarten en vervolgens Windows Update uitvoeren.

Wilt u meer weten over de volgende mappen?

$ SysReset-map | $ Windows. ~ BT & $ Windows. ~ WS-mappen | $ WinREAgent-map | WinSxS-map | REMPL-map | ProgramData-map | System32- en SysWOW64-mappen.

catroot2 map