Computer vastgelopen bij het voorbereiden om het Windows-scherm te configureren

Als u na het uitvoeren van Windows Update merkt dat uw Windows 10 heel lang vastzit op het scherm Voorbereiden om Windows te configureren , dan helpt dit bericht u om het probleem op te lossen. Tijdens een updateproces gebeurt er veel op de achtergrond. Daarom duurt het lang voordat Windows 10-updates zijn voltooid. Het kan op 35% of 85% of zelfs 100% zijn. De exacte foutmelding is:

Voorbereiding op het configureren van Windows, zet uw computer niet uit.

Windows 10 bleef hangen bij het voorbereiden om het Windows-scherm te configureren

Het beste is om een ​​paar uur te wachten en te kijken of dat helpt. Als dit niet het geval is, kunnen de volgende methoden u helpen dit probleem op te lossen:

  1. Gebruik Systeemherstel.
  2. Start Windows 10 op in de veilige modus
  3. Reset Windows 10.

De fout treedt op wanneer Windows Update niet kan worden geconfigureerd, kortom correct downloaden en de update toepassen. Als het mislukt, worden alle wijzigingen ongedaan gemaakt. Dat is de belangrijkste reden waarom we vroegen of u een paar uur kunt wachten, anders kunt u altijd opnieuw opstarten en de veilige modus gebruiken.

Dit scherm komt meestal voor in grofweg twee scenario's. De eerste is wanneer het Windows 10-besturingssysteem updates installeert of wanneer het laden van het gebruikersprofiel even duurt of wanneer er een fout optreedt.

Voorbereiden om Windows te configureren

Wanneer een computer lange tijd op dit scherm vastzit, moet u uw computer met geweld uitschakelen. Probeer vervolgens het probleem op te lossen met de aanbevolen oplossingen.

1] Gebruik Systeemherstel

Als u niet vanaf het bureaublad kunt opstarten, start u op in Geavanceerde opstartopties; u kunt Systeemherstel selecteren en doorgaan met de stappen.

windows-10-boot 7

Als u kunt opstarten naar het bureaublad of de veilige modus, volgt u de onderstaande stappen:

Typ sysdm.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op Enter. Selecteer het tabblad als System Protection en kies vervolgens de System Restore.

Volg de instructies op het scherm om uw computer te herstellen.

Systeemherstel Windows 10

Start nu uw computer opnieuw op en controleer of deze methode uw probleem heeft kunnen oplossen.

2] Start Windows 10 op in de veilige modus

Als u de F8-toets in Windows 10 hebt ingeschakeld, kunt u bij het opstarten van uw systeem continu op de F8- toets drukken om op te starten in de Veilige modus. Als je eenmaal in Veilige modus bent, heb je toegang tot je Startmenu, evenals tot Muis en toetsenbord, en heb je ook toegang tot je bestanden. Je krijgt ook toegang tot andere ingebouwde Windows-tools, zoals Command Prompt, PowerShell, Computer Manager, Device Manager, Event Log Viewer, etc.

Als u de F8-toets niet hebt ingeschakeld, is de enige manier om Windows 10 in de Veilige modus op te starten in dit scenario via het hierboven besproken menu Geavanceerde opstartopties. Selecteer in dit menu Troubleshoot> Advanced Options> Startup Settings> Restart> Press No 4 key.

Windows 10 veilige modus

Als u op de toets '4' drukt, wordt uw pc opnieuw opgestart in de veilige modus . Om opnieuw op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden , drukt u op de toets '5'. Om opnieuw op te starten in Veilige modus met opdrachtprompt , drukt u op de '6'-toets.

Eenmaal in de veilige modus kunt u elk van de ingebouwde systeemtools gebruiken om problemen met uw systeem op te lossen of om uw systeem naar een goed werkpunt te herstellen. U kunt System File Checker, DISM uitvoeren, de recente Windows Updates verwijderen en de map SoftwareDistribution wissen, opnieuw opstarten in de normale modus en vervolgens kijken.

3] Windows 10 opnieuw instellen

Windows resetten 10

De optie Reset Windows 10 kan een van de mogelijkheden van de geavanceerde opstartopties gebruiken of opstarten in de veilige modus. Als u zich in de geavanceerde opstartopties bevindt, klikt u op Mijn pc opnieuw instellen. Volg daarna de instructies op het scherm.

Het beste.

Meer suggesties hier : Wat te doen als Windows 10 vastloopt bij het laden van een scherm.

Voorbereiden om Windows te configureren