Herstel, herstel, herstel Master Boot Record (MBR) in Windows 10

Een van de effectieve stappen voor probleemoplossing om opstartproblemen op te lossen, is het repareren van Master Boot Record of MBR . Een van de meest voorkomende redenen waarom een ​​MBR beschadigd kan raken, is door malware-infecties. Onjuiste uitschakelingen kunnen ook leiden tot MBR-corruptie. Soms vinden we problemen wanneer Linux Grub is geïnstalleerd en Windows kan het niet detecteren. In sommige gevallen krijgt u mogelijk de fout Bootmgr ontbreekt. In dergelijke gevallen kunt u de MBR opnieuw opbouwen of repareren om deze problemen op te lossen.

Herstel Master Boot Record MBR

Het proces is bijna hetzelfde voor Windows 10/8/7. Allereerst heeft u een Windows-installatie-dvd nodig. Zonder dat zal het moeilijk zijn om verder te gaan.

1] Druk op F8 tijdens het opstarten van het systeem om naar het Windows Herstelmenu te gaan .

2] Klik op Problemen oplossen.

Reparatie-Master-Boot-Record-3

3] Klik op Geavanceerde opties om in het menu Automatische reparatie te komen.

3_thumb1

4] We hebben het hulpprogramma Bootrec.exe nodig . Klik op de opdrachtprompt en typ de volgende opdrachten achter elkaar:

reparatie master boot record

 bootrec / RebuildBcd
 bootrec / fixMbr 
 bootrec / fixboot 

Sluit af en ga nu door en start uw systeem opnieuw op. In sommige gevallen moet u mogelijk enkele aanvullende opdrachten uitvoeren.

beeld

 bootsect / nt60 SYS of bootsect / nt60 ALL

Het is verstandig om een ​​back-up te maken van MBR of een systeemherstelschijf te maken, zodat u in het geval dat zoiets gebeurt niet hoeft te draaien voor de Windows Herstelschijf. Volg deze stappen om een ​​systeemherstelschijf in Windows te maken:

beeld

  • Druk op Win + R en typ RecoveryDrive.exe
  • Klik op Volgende
  • Nadat u het USB-station hebt geplaatst, begint het met het maken van het herstel voor uw USB-station.

Ik hoop dat je het artikel nuttig vindt. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om deze te posten onder ons commentaargedeelte of op ons forum.

MBR Backup & HDHacker zijn twee freeware die u kunnen helpen bij het maken van een back-up en het herstellen van de MBR & Boot Sector. Dit bericht laat zien hoe je BCD opnieuw opbouwt.

Gerelateerd lezen : Het gegevensarchief voor de opstartconfiguratie kon niet worden geopend.

Original text