Wat is een door het systeem gereserveerde partitie in Windows 10

Wanneer u Windows 10 of Windows 8/7 op een netjes geformatteerde schijf installeert , wordt er eerst een partitie op de schijf aan het begin van de harde schijf gemaakt. Deze partitie wordt de door het systeem gereserveerde partitie genoemd . Daarna gebruikt het de resterende niet-toegewezen schijfruimte om uw systeemstation te maken en het besturingssysteem te installeren.

Wanneer u de map Computer opent, zult u de door het systeem gereserveerde partitie niet zien omdat er geen schijfletter aan is toegewezen. U ziet alleen de systeemschijf of de C-schijf. Om de door het systeem gereserveerde partitie te zien, moet u Schijfbeheer openen.

Door het systeem gereserveerde partitie WindowsOpen in Windows 10 / 8.1 de WinX Manu en klik op Schijfbeheer. Zodra de gegevens zijn ingevuld, kunt u de door het systeem gereserveerde partitie zien. U kunt het ook openen via Computerbeheer.

Wat is een door het systeem gereserveerde partitie

De door het systeem gereserveerde partitie bevat de opstartconfiguratiedatabase, de opstartbeheercode, de Windows-herstelomgeving en reserveert ruimte voor de opstartbestanden die mogelijk vereist zijn voor BitLocker, voor het geval u de functie BitLocker-stationsversleuteling gebruikt.

Het is gemaakt tijdens een schone, frisse installatie van Windows 10/8/7 en Windows Server.

Als u de inhoud van deze partitie wilt bekijken, moet u deze partitie eerst een stationsletter geven met behulp van Schijfbeheer. Open vervolgens Mapopties en laat de optie verborgen bestanden, mappen en stations zien, evenals beveiligde besturingssysteembestanden. Zodra u dit heeft gedaan, opent u uw bestandsverkenner om de partitie en de bestanden die deze bevat te bekijken. Mogelijk ziet u bestanden zoals bootmgr, BOOTNXT, BOOTSECT.bak en mappen zoals Boot, Recovery, System Volume Information, $ RECYCLE BIN, etc.

Lezen : Wat is de map SYSTEM.SAV?

Kan ik de door het systeem gereserveerde partitie in Windows 10 verwijderen?

Op Windows 7 is de grootte 100 MB, terwijl dit in Windows 8 350 MB is. Heeft u deze ruimte nodig? Ik raad je aan deze partitie niet te verwijderen . U kunt in plaats daarvan voorkomen dat het wordt gemaakt tijdens de installatie van Windows. Als u zeker weet dat u BitLocker niet gaat gebruiken, kunt u doorgaan.

Om dit te doen, raadt TechNet u aan om het hulpprogramma Diskpart uit het installatieprogramma te gebruiken.

Aan het begin van de Windows-installatie, net voordat u de locatie selecteert waar u Windows wilt installeren, drukt u op Shift + F10 om een ​​opdrachtprompt te openen. Typ diskpart om de Diskpart- omgeving te openen. Gebruik select disk 0 en create partition primary om handmatig een nieuwe partitie te maken. Ga door met de Windows-installatie met deze nieuwe partitie als de installatielocatie.

Zie dit bericht als je ontvangt We konden de gereserveerde partitiefout van het systeem niet bijwerken.

Door het systeem gereserveerde partitie Windows