Wat zijn filtersleutels? Hoe schakel je Filter Keys in Windows 10 uit of in?

Microsoft heeft veel werk verzet op het gebied van toegankelijkheid. Het is een manier waarop softwarefuncties mensen met fysieke problemen kunnen helpen. Filtertoetsen is zo'n functie die het toetsenbord vertelt om herhaalde toetsaanslagen te negeren. Mensen met handtrillingen kunnen dezelfde toets opnieuw indrukken, en nogmaals, dit is waar Filter Keys helpen. In deze handleiding delen we hoe u filtertoetsen in Windows 10 in- of uitschakelt. We laten u ook zien hoe u de verschillende niveaus van filtertoetsen kunt gebruiken.

Schakel filtertoetsen in of uit in Windows 10

Schakel Filtertoetsen uit

U kunt filtertoetsen inschakelen met de rechter SHIFT-toets . Als u deze 8 seconden ingedrukt houdt , worden de filtertoetsen geactiveerd. U moet het echter eerst inschakelen om het te laten werken.

Filtertoetsen inschakelen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak en klik om het te openen.
 2. Open vervolgens Toegankelijkheid> Wijzigen hoe uw toetsenbord werkt> Filtertoetsen en klik erop om "Instellingenfiltertoetsen" te openen.
 3. Vink het vakje 'Filtertoetsen inschakelen' aan.

Om Filter Keys uit te schakelen, moet u het vakje uitschakelen.

U kunt ook Instellingen > Toegankelijkheid> Toetsenbord openen.

filtertoetsen windows 10

Hier toggle het gebruik Filter Keys te schakelen in de stand.

Dat gedekt, laten we eens kijken naar andere delen van Filter Keys. Al deze opties staan ​​onder Filteropties.

Filter Keys opties

Filter sleutelopties

Handtrillingen kunnen veel problemen veroorzaken. Het omvat dubbele aanslagen van dezelfde toets, per ongeluk indrukken, en als u een toets ingedrukt houdt, wordt de toetsenbordinvoer herhaald. Filter Keys hebben de optie om alle drie acties op te heffen.

Bounce Keys - Het instrueert Windows om onbedoelde toetsaanslagen te negeren. Dit is handig als u per ongeluk twee keer op dezelfde toets drukt. U kunt configureren om deze toetsaanslagen 0,5 seconden tot 2,0 seconden te negeren voordat de computer deze als een juiste toetsaanslag accepteert.

Trage toetsen - Dit is handig als het toetsenbord erg gevoelig is. Windows kan ze gedurende een bepaalde periode negeren.

Herhaal toetsen - Soms resulteren handtrillingen in een toets die enige tijd wordt ingedrukt. De standaardreactie is om dezelfde invoer herhaaldelijk in te typen. Met het filter kun je de herhaalsnelheid aanpassen of helemaal uitschakelen.

Setup Herhaal toetsen of langzame toetsen

De filteropties bieden een configuratie van zowel de langzame toetsen als de herhaaltoetsen onder één sectie. Vink eerst het vakje aan met de tekst 'Herhaaltoetsen en langzame toetsen inschakelen' en klik vervolgens op de link ' Herhaaltoetsen en langzame toetsen instellen' .

In het configuratiescherm kunt u instellen:

 • Hoe lang een toets moet worden ingedrukt voordat de computer deze accepteert.
 • Kies ervoor om herhaalde toetsaanslagen volledig te negeren.
 • Configureer hoeveel seconden het moet wachten om de eerste herhaalde toetsaanslagen en vervolgens herhaalde toetsaanslagen te accepteren.

Zodra de opties zijn ingesteld, kunt u het proberen in het voorbeeldtekstvak.

Toetsenbord sneltoets

Actie

Shift naar rechts gedurende acht seconden

Schakel filtertoetsen in en uit

Tonen geproduceerd door de filtertoetsen

Omdat het een toegankelijkheidsfunctie is, biedt Windows geluiden zodat u er meteen achter kunt komen. Als u de rechter SHIFT- toets 4 seconden ingedrukt houdt , zal er een piep te horen zijn. Het is als een waarschuwing dat u op het punt staat de filtersleutels in te schakelen.

Als je deze 8 seconden ingedrukt houdt , hoor je een stijgende toon. Het zal de volgende Filter Key-instellingen inschakelen:

 • RepeatKeys: Aan, een seconde
 • SlowKeys: Aan, een seconde
 • BounceKeys: Uit

Als je hem nog 8 seconden vasthoudt (zestien seconden in totaal), hoor je twee stijgende tonen. Het activeert wat Microsoft noemt als instellingen voor noodniveau 1-filtertoetsen:

 • Herhaaltoetsen: Uit
 • SlowKeys: uit
 • BounceKeys: Aan, een seconde

Als u de rechter SHIFT-toets nog steeds 4 seconden ingedrukt houdt (16 + 4 seconden in totaal), hoort u drie stijgende tonen en roept u de instelling Emergency Level 2 op met de volgende parameters:

 • Herhaaltoetsen: Uit
 • SlowKeys: Aan, twee seconden
 • BounceKeys: Uit

Instellingen voor back-upfiltersleutel

Om de Register-editor te openen en naar de volgende sleutel te navigeren:

HKEY_CURRENT_USER \ Configuratiescherm \ Toegankelijkheid \ Toetsenbordreactie

Klik met de rechtermuisknop op de toetsenbordreactietoets in het linkerdeelvenster en selecteer Exporteren. Sla het REG-bestand op een veilige locatie op.

U kunt het gebruiken om uw Filter Key-instellingen te herstellen.

Filtersleutels zijn een van de beste opties die beschikbaar zijn op Windows 10 voor degenen die toegankelijkheid nodig hebben. Het zorgt ervoor dat mensen met handtrillingen Windows 10 nog steeds kunnen gebruiken zoals iedereen. Dus als u een dergelijk probleem heeft of weet wie het heeft, en zij worstelen, moet u dit voor hen inschakelen. Zorg ervoor dat u het uitprobeert in Kladblok of Word om te controleren of het werkt zoals verwacht.

schakel filtertoetsen uit of in