HTTPS-sites worden niet geopend in een browser op een Windows-computer

Op internet ziet u twee verschillende soorten URL's of links: de ene begint met HTTP en de andere begint met HTTPS. De HTTPS-koppelingen gebruiken SSL-certificaten om de verbinding veilig of privé te maken. Soms hebben gebruikers gemeld dat HTTPS-sites niet worden geopend wanneer ze een webbrowser gebruiken. Gebruikers van Google Chrome kunnen bijvoorbeeld hun browser zien. Uw verbinding is niet privé , NET :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID foutpagina.

Lezen : verschil tussen HTTP en HTTPS.

NET :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

NET :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

Als u geen HTTPS-webpagina kunt openen met Google Chrome, Internet Explorer, Firefox of een andere browser op uw Windows-pc, zijn hier een paar dingen die u zou kunnen proberen.

HTTPS-sites kunnen niet in een browser worden geopend

U dient geen verdere actie te ondernemen tenzij of totdat u zeker weet dat het probleem van u is en niet van de site-eigenaar. Daarvoor moet u meerdere websites openen met HTTPS in de permalink. Als niet alle HTTPS-sites in uw gewone browser worden geopend, maar wel in andere webbrowsers, moet u uw probleem oplossen.

1] Tijd wijzigen

Dit is de meest voorkomende oplossing als u geen HTTPS-websites kunt openen. Door de datum en tijd te wijzigen, kunt u dit probleem binnen enkele ogenblikken oplossen. Om de datum en tijd in Windows 10 te wijzigen, opent u het paneel Instellingen door op de Win + I-knop te drukken. Selecteer Tijd en taal > Datum en tijd . Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu Tijdzone en selecteer een andere tijdzone dan de geselecteerde. Probeer nu een HTTPS-site te openen die een fout vertoonde.

2] Wis SSL-cache

HTTPS-sites openen niet in de Chrome-browser

Hoewel het geen probleem zou moeten zijn, kan dit soms problemen opleveren. U moet de SSL-cache leegmaken. U kunt dat doen vanaf de pagina Internetopties> tabblad Inhoud . Op die pagina vindt u een optie genaamd SSL-status wissen . Klik erop.

3] Controleer SSL-certificaten

HTTPS-sites worden niet geopend in Google Chrome en geven een privacyprobleem weer

Als u de bovenstaande suggesties heeft geprobeerd, maar het probleem is er nog steeds, moet u mogelijk het SSL-certificaat testen. Ga hiervoor naar deze website en voer de volledige URL in van de site waarop de privacymelding wordt weergegeven. Als alle groene vinkjes worden weergegeven, betekent dit dat het SSL-certificaat van de site in orde is en dat alleen u het probleem krijgt. Als u echter rode kruisen vindt, betekent dit dat u dat probleem niet kunt oplossen en dat de sitebeheerder actie moet ondernemen.

4] Spoel DNS-cache

Open een opdrachtpromptvenster en voer de volgende opdracht uit om de DNS-cache leeg te maken:

ipconfig / flushdns

Helpt dit?

5] Schakel VPN uit

Ik heb ProtonVPN geïnstalleerd, wat een betrouwbare VPN-software voor Windows lijkt te zijn. Maar ik begon dit probleem te ontvangen na het installeren van de VPN. Dus als u een VPN-software gebruikt, schakel deze dan uit en kijk of dit helpt.

6] Reset of installeer de browser opnieuw

Als u deze privacyfoutmelding in Google Chrome begint te krijgen, kunt u eerst proberen de browser opnieuw in te stellen. Hier zijn enkele links die u kunnen helpen - Chrome-browser opnieuw instellen | Reset Internet Explorer | Reset Firefox. Als dat het probleem niet oplost, moet u de browser mogelijk opnieuw installeren.

Ik hoop dat iets hier je helpt bij het oplossen van het probleem.

Verwante leest:

  1. Fout bij laden van site. Deze site kan niet worden bereikt
  2. Kan een bepaalde website niet openen in Internet Explorer.
HTTPS-sites worden niet geopend in Google Chrome en geven een privacyprobleem weer