Pijltoetsen werken niet in Microsoft Excel

Excel-sheet wordt vaak geprezen als een van de meest utilitaire stukjes software. Met behulp van Excel kunnen we spreadsheets maken, cijfers crunchen en een zakelijk rapport opstellen. Over het algemeen drukken we op pijltjestoetsen om van de ene cel naar de andere te gaan. Als u echter op de pijltoetsen drukt, wordt het hele werkblad verplaatst.

Pijltoetsen werken niet in Excel

Ben je gefrustreerd dat het indrukken van de pijltoets de hele spreadsheet verplaatst in plaats van een enkele cel? Je bent niet alleen. Dit komt veel voor en in dit artikel zullen we u vertellen hoe u kunt verhelpen dat pijltoetsen niet werken in Microsoft Office. Deze specifieke fout treedt op vanwege onbedoeld gedrag van de scrolltoets. Maak je geen zorgen, in dit artikel zullen we je door een eenvoudige en gemakkelijke oplossing leiden om dit probleem op te lossen.

1] Schakel Scroll Lock uit

formaat-op-scherm-toetsenbord

Het uitschakelen van de Scroll Lock-toets was eenvoudig, maar nieuwere laptops worden niet geleverd met Scroll Lock. Als uw toetsenbord geen bladertoets heeft, moet u op "Fn" drukken en de Scroll Lock uitschakelen. Afgezien daarvan kun je ook het toetsenbord op het scherm gebruiken en de Scroll Lock uitschakelen. De Scroll Lock-status wordt weergegeven op het Excel-blad; dit zal u helpen om dubbel te controleren. Bovendien kunt u SHIFT + F14 gebruiken om de Scroll Lock in de Off-positie te zetten.

Pijltoetsen werken niet in Excel

Volg de onderstaande stappen om het schermtoetsenbord te openen:

  • Druk op de Windows-toets
  • Typ het schermtoetsenbord en druk op Enter.

Bekijk de screenshot. De Scroll Lock staat in de On-positie aangezien de "ScrLk" -toets blauw is. Klik op de "ScrLk" -toets om de Scroll Lock uit te schakelen. Zorg ervoor dat de sleutel niet blauw is. Zoals we eerder hebben uitgelegd, kunt u de Scroll Lock-indicator in de statusbalk gebruiken. Ondertussen kunt u de bladertoets ook in- / uitschakelen met behulp van de functie in Microsoft Excel, zoals weergegeven in de afbeelding.

2] Zet de Sticky Key aan

Scroll Lock uitschakelen werkte niet? Probeer deze methode eens. Veel gebruikers hebben gemeld dat het probleem met de pijltoetsen in Excel is opgelost door Sticky key in te schakelen. Volg de onderstaande stappen om Sticky Key in te schakelen,

  • Typ Configuratiescherm in het menu Start
  • Klik op Configuratiescherm
  • Selecteer de optie Plaktoetsen inschakelen en klik op OK
  • Ga terug en schakel de optie Sticky Keys inschakelen uit

De defecte pijltjestoetsen in Excel zouden nu moeten zijn opgelost.

De pijltoets die niet werkt, is een vrij oude Excel-ergernis die van tijd tot tijd bij gebruikers opduikt. Ik hoop dat onze stapsgewijze handleiding u heeft geholpen het probleem op te lossen.

Pijltoetsen werken niet in Excel