Zawgyi-lettertype installeren in Windows 10 (Myanmar / Birmaans)

Het gebruik van meerdere talen op dit moment van internet is heel gebruikelijk. Velen hebben 2-3 talen nodig op dezelfde computer. Hoewel computertaal anders kan zijn, is het gebruik van een andere taal mogelijk als het gaat om bewerken. Net als hoe we Japanse lettertypen op Windows 10 hebben geïnstalleerd, zullen we in deze handleiding delen hoe u het Zawgyi-toetsenbord op Windows 10 installeert . Na installatie kunt u schakelen tussen uw moedertaal, taal en het Zawgyi-toetsenbord, dwz Myanmar of Birmaans. Lettertype op Windows 10.

Installeer Zawgyi Keyboard in Windows 10

Net voordat we beginnen, zijn Myanmar en Birma (oude naam) hetzelfde. Zawgyi daarentegen verwijst naar het niet-Unicode-lettertype voor het Birmese schrift. Dus als we Birmese toetsenbord of Zawgyi-toetsenbord zeggen , bedoelen ze allemaal hetzelfde. Als u in Windows Zawgyi typt, wordt er niets weergegeven. In plaats daarvan moet u Birmese of Myanmar typen.

U kunt dit op drie manieren doen:

 1. Installeer het Zawgyi- of Birmese toetsenbord met behulp van tijd en taal
 2. Typ Zawgyi of Birmees met het eigen toetsenbord
 3. Gebruik fysiek Birmaans toetsenbord in Windows 10
 4. Installeer Zawgyi Font in Windows 10 (Myanmar / Birmees)

Het is mogelijk dat u een Engels of een native toetsenbord heeft. Als u van plan bent om dit met het Birmese toetsenbord op uw computer te gebruiken, zorg er dan voor dat u weet hoe u het op de juiste manier gebruikt. Volg de stappen om het Birmese toetsenbord van Windows 10 te installeren.

Installeer Zawgyi Font

 • Open Instellingen> Taal> Voeg een taal toe
 • Typ Burmees in het pop-upvenster en de toetsenbordlijst wordt weergegeven.
 • Selecteer het en klik op Volgende.
 • Klik op de installatieknop.

Houd er rekening mee dat deze taal niet veel andere functies ondersteunt. Post dit; het zal de pakketten downloaden en installeren. Eenmaal geïnstalleerd, klikt u op de taal en vervolgens op Opties.

Birmese taalopties

Er zijn hier twee soorten toetsenbordindelingen: visuele volgorde en de fonetische volgorde. Als u op het taalpictogram in het systeemvak klikt of de Windows-knop + spatiebalk gebruikt, kunt u schakelen tussen toetsenborden. Verander het en kijk welke toetsenbordindeling voor u werkt.

Zawgyi typen met Engels toetsenbord

Het is duidelijk. Schakel eerst de taal met de Windows-knop + spatiebalk. Als je Burmees ziet in plaats van "ENG" op de taakbalk, zal alles wat je typt in Birmees zijn. Open nu Kladblok en typ iets met het toetsenbord om erachter te komen hoe alles zal werken.

Zawgyi / Birmese fysiek toetsenbord gebruiken in Windows

Wanneer u een Birmaans toetsenbord aansluit op Windows 10 en van taal verandert, zou het meteen moeten werken. U heeft geen nieuwe configuratie nodig en het is niet zo ingewikkeld als het Japanse toetsenbord.

Installeer Zawgyi Font in Windows 10 (Myanmar / Birmees)

Installeer Zawgyi Font in Windows 10 (Myanmar / Birmees)

Als u alleen Burmese Font oftewel Zawgyi Font op Windows 10 wilt installeren, kunt u dit doen vanaf rfa.org . Download het TFF-bestand en dubbelklik om het te starten. Klik vervolgens op de installatieoptie om deze beschikbaar te maken op een Windows 10-computer. Houd er rekening mee dat u het toetsenbord moet hebben geïnstalleerd om het te testen.

 • Navigeer naar Instellingen> Persoonlijke instellingen> Lettertypen
 • Typ Burmese en het lettertype wordt weergegeven. Klik om te openen.
 • Schakel de invoertaal om naar Birmees
 • Typ Burmees in de tekstbalk en je zou het voorbeeld moeten zien.

Laat ons weten of de gids je heeft geholpen om het Birmese toetsenbord te installeren of om Zawgyi Font te installeren in Windows 10 (Myanmar / Birmaans).

Installeer Zawgyi Font