Wat is ctfmon.exe? Moet ik ctfmon.exe uitschakelen op Windows 10?

Een paar frauduleuze antivirus- en technische ondersteuningsbedrijven hebben geprobeerd om echte processen in Windows Taakbeheer te presenteren als een virus of malware om klanten voor de gek te houden om hun product of dienst te kopen. Een voorbeeld van zo'n geval is met het proces ctfmon.exe of CTF Loader .

Wat is ctfmon.exe

ctfmon.exe

Het ctfmon-proces wordt door Microsoft Office gebruikt om de alternatieve tekstinvoerprocessor voor gebruikersinvoer en de Microsoft-taalbalk te activeren. Idealiter wordt het op de achtergrond uitgevoerd en heeft het geen invloed op de normale werking van uw systeem.

Het proces wordt meestal geactiveerd wanneer u de aanbevolen functionaliteit op Microsoft Office gaat gebruiken. Soms wordt het niet automatisch beƫindigd wanneer alle Microsoft Office-toepassingen worden gesloten, en soms wordt het geactiveerd bij het opstarten zelf.

Is ctfmon.exe een virus

Cftmon.exe, zoals eerder uitgelegd, is een echt bestand dat nodig is voor Microsoft Office. Veel gebruikers hebben echter een virus met dezelfde naam gemeld. Het originele bestand bevindt zich in C: \ Windows \ System32 . Als een bestand met dezelfde naam buiten die map wordt gevonden, kan het een virus of malware zijn.

Om te controleren of het bestand een virus of een echt bestand is, klikt u met de rechtermuisknop op het proces in Taakbeheer en selecteert u Locatie openen. Als de locatie de originele System32-map is, is het bestand legitiem en authentiek. Als dit niet het geval is, moet u meteen een volledige antivirusscan uitvoeren.

Kan ik ctfmon.exe uitschakelen in Windows 10

De mogelijkheid dat cftmon.exe een virus kan zijn, is niet het enige probleem met het proces. Gebruikers hebben er veel meer ergernissen mee gemeld.

Hoewel we u niet aanraden om het uit te schakelen, kunt u dit wel doen als u het wilt uitschakelen en wilt voorkomen dat ctfmon.exe bij het opstarten wordt uitgevoerd.

Als u dit proces nooit wilt laten uitvoeren, kunt u het hulpprogramma regsvr32 gebruiken. Het hulpprogramma Regsvr32 is een opdrachtregelprogramma dat kan worden gebruikt voor het registreren en verwijderen van OLE-besturingselementen als DLL- en ActiveX-besturingselementen (OCX) in het Windows-besturingssysteem.

Druk op Win + R om het venster Uitvoeren te openen. Typ de volgende opdrachten een voor een om de registratie van de DLL-bestanden ongedaan te maken en druk na elk op Enter:

regsvr32.exe / u msimtf.dll
regsvr32.exe / u msctf.dll

Start het systeem opnieuw op zodra de opdrachten zijn uitgevoerd en het proces ctfmon.exe zou zijn uitgeschakeld.

Ik hoop dat dit de zaak verduidelijkt!

Wilt u meer weten over deze processen, bestanden of bestandstypen?

Windows.edb-bestanden | csrss.exe | Thumbs.db-bestanden | TrustedInstaller.exe | StorDiag.exe | MOM.exe | Hostproces voor Windows-taken | ApplicationFrameHost.exe | winlogon.exe | atieclxx.exe.

ctfmon.exe