Hoe zeer grote Windows Foutrapportagebestanden in de wachtrij te verwijderen

Windows heeft een feedbackmechanisme waarmee het foutrapporten genereert over software- en hardwareproblemen. Deze rapporten worden tijdelijk in het systeem opgeslagen en teruggestuurd naar Microsoft, zodat het een oplossing voor die problemen kan vinden en dit in toekomstige updates kan oplossen. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen deze rapporten veel ruimte op het systeem in beslag nemen. Eindgebruikers zijn vrij om ze te verwijderen met de gloednieuwe Free Up Space-functie. Soms lukt dat echter niet. In dit bericht delen we hoe we zeer grote Windows Error Reporting-bestanden in de systeemwachtrij kunnen verwijderen die in gigabytes kunnen worden uitgevoerd.

Wanneer WER een foutbestand verstuurt en naar een oplossing zoekt, stuurt de WER-server bij Microsoft direct een oplossing als die beschikbaar is. Als de oplossing wordt onderzocht of onbekend is, wordt de eindgebruiker hiervan op de hoogte gebracht en kan hij om aanvullende informatie vragen.

Verwijder door het systeem in de wachtrij geplaatste Windows Error Reporting-bestanden

Hoewel de tool Ruimte vrijmaken in Instellingen deze foutrapportagebestanden kan wissen, is het soms niet in staat om zeer grote Windows-foutrapportagebestanden in de wachtrij te verwijderen. De optie om in de wachtrij geplaatste Windows Foutrapportagebestanden te verwijderen, bestaat ook in het hulpprogramma Schijfopruiming.

Verwijder Windows Foutrapportagebestanden met behulp van Instellingen

Verwijder door het systeem in de wachtrij geplaatste Windows Error Reporting-bestanden

Ga naar Instellingen> Systeem> Opslag> Ruimte vrijmaken en klik om het te starten.

Geef het wat tijd om alle bestanden en mappen te vullen. Als u klaar bent, selecteert u alleen door het systeem gemaakte Windows Foutrapportagebestanden .

Klik op de knop Bestanden verwijderen en het zou ze allemaal moeten verwijderen.

Opmerking: hoewel u de tool Schijfopruiming kunt gebruiken, wordt deze verwijderd uit de volgende versie van Windows.

Verwijder Windows Foutrapportagebestanden handmatig

  • Open de bestandsverkenner en schakel de weergave Verborgen bestanden in het menu in.
  • Ga naar C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ WER \
  • Hier vindt u een aantal mappen, waaronder LocalReportArchive, ReportArchive, ReportQueue en Temp.
  • U moet elk van deze mappen openen en alle archiefbestanden verwijderen.
  • Deze bestanden hebben een naam die lijkt op 00c58c1f-b836-4703-9bcf-c699ca24d285.

Als u de bestanden niet kunt verwijderen, moet u mogelijk eigenaar worden van deze mappen en vervolgens de actie uitvoeren.

Schakel Windows Foutrapportage uit

Als het u regelmatig ergert omdat de bestanden elke dag en in gigabytes groot worden, is het het beste om de Windows Error Reporting Service enige tijd uit te schakelen. Soms is de WER-service niet in staat om deze bestanden naar Microsoft WER Server te uploaden en nemen ze veel ruimte in beslag.

Verwijder zeer grote Windows-foutrapportagebestanden in de wachtrij