Hoe de BIOS-versie te controleren in Windows 10

Dit bericht laat zien hoe u de huidige BIOS-versie op een Windows 10 / 8.1 / 8/7-computer kunt controleren met behulp van Windows Registry, WMI Command, System Information Tool (MSINFO32.exe) of DirectX Diagnostic Tool (DXDiag). BIOS staat voor Basic Input / Output System en is een type firmware dat is ingebouwd in de hardware en wordt gebruikt tijdens en voor het opstartproces van een computer.

Lezen: controleer of uw pc UEFI of BIOS gebruikt.

Controleer de BIOS-versie

Mogelijk moet u uw BIOS-versie controleren als u van plan bent het BIOS bij te werken. Of u het nu wilt of moet doen, is natuurlijk een andere vraag. Er zijn in ieder geval verschillende manieren waarop u dit kunt doen. Laten we ze eens bekijken.

1] WMI-opdrachten gebruiken

U kunt Windows Management Instrumentation gebruiken om de details van uw BIOS te achterhalen. Om dit te doen, opent u een verhoogd opdrachtpromptvenster, typt u het volgende en drukt u op Enter:

 wmic bios krijgen biosversie 

bios-versiecontrole

2] MSINFO32 gebruiken

De ingebouwde MSINFO32 of System Information Tool geeft deze informatie weer onder Systeemoverzicht. Om deze tool te openen, Run msinfo32 en druk op Enter.

controleer de BIOS-versie in Windows

3] Met behulp van Register-editor

Wanneer Windows wordt geladen, slaat het de BIOS-informatie en andere details op onder de volgende registersleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ HARDWARE \ DESCRIPTION \ System

Hier ziet u de details onder Systeem . U ziet ook aanvullende details onder de subsleutels SystemBiosDate, SystemBiosVersion, VideoBiosDate en VideoBiosVersion.

Om de BIOS-versie te zien, voert u regedit uit en navigeert u naar de genoemde registersleutel.

bios-register

4] DXDiag gebruiken

DirectX Diagnostic Tool of DXDiag.exe is in feite bedoeld om u te helpen bij het oplossen van DirectX-problemen. Maar als u dxdiag uitvoert om het te openen, ziet u de BIOS-versie vermeld op het tabblad Systeem.

windows bios-versie

Afgezien hiervan kunt u natuurlijk ook een systeeminformatietool van derden, zoals Speccy, gebruiken om uw BIOD-versie te zien of deze te zien wanneer u de BIOS-instellingen van uw machine opent door tijdens het opstarten op F10 / F12-toetsen te drukken.

Vink dit bericht aan als je computer-RAM, grafische kaart / videogeheugen van je Windows-pc wilt weten.

bios-versiecontrole