HDMI-poort werkt niet goed op Windows 10-laptop

HDMI of High Definition Multimedia Interface is een audio / video-interface die kan worden gebruikt om meerdere multimedia-apparaten met elkaar te verbinden. Het meest gebruikelijke gebruik hiervoor is wanneer een CPU is aangesloten op een monitor en een projector. Het kan ook worden gebruikt om Bluray-spelers en laptops aan te sluiten op televisies of monitoren. Het belangrijkste voordeel dat het biedt, is het feit dat het een enkele verbinding heeft om zowel audio als video te verzenden met hoge kwaliteit zoals 4K. Maar als u merkt dat nadat u apparaten via deze poort hebt aangesloten, het scherm zwart lijkt en er geen audio-uitvoer is, dan zijn hier een paar dingen waar u naar moet kijken.

HDMI-poort werkt niet goed

HDMI-poort werkt niet goed

Een verscheidenheid aan hardwarestoringen kan dit probleem van de HDMI-connectiviteit veroorzaken, maar de exacte oorzaak is moeilijk vast te stellen. De volgende mogelijke oplossingen zullen worden uitgevoerd om van dit probleem af te komen wanneer een verbinding tot stand wordt gebracht met een apparaat met Windows 10:

  1. Controleer de hardware fysiek.
  2. Gebruik probleemoplossers voor hardware en video afspelen
  3. Grafische stuurprogramma's bijwerken, terugdraaien of uitschakelen.
  4. Reset uw monitor.
  5. Diverse oplossingen.

Als u gewoonlijk een systeemherstelpunt maakt, kunt u proberen eventuele wijzigingen op uw computer ongedaan te maken door Systeemherstel uit te voeren. Het wordt ook aanbevolen om de onderstaande taken alleen in de veilige modus uit te voeren.

1] Controleer de hardware fysiek

U kunt proberen het stof van de componenten te verwijderen, zoals de grafische kaart van de computer. Ik zou aanraden om een ​​kleine blaasbalg te gebruiken of de componenten met een zachte doek te wrijven. Zorg ervoor dat u tijdens het uitvoeren van deze taak geen onderdelen met vocht beschadigt of schade toebrengt aan circuits. Controleer of het fysiek niet al beschadigd is.

Zorg ervoor dat u dit zeer zorgvuldig doet. Omdat zelfs een lichte kneuzing ervoor kan zorgen dat uw computer niet meer werkt en u financiële kosten met zich meebrengt. Als u niet zeker bent, kunt u een gekwalificeerde technicus vragen om dit voor u te doen.

2] Gebruik probleemoplossers voor hardware en videoweergave

Begin met het openen van de app Windows-instellingen. Navigeer naar het volgende pad, Update en beveiliging> Problemen oplossen.

Selecteer de optie genaamd Video afspelen.

En klik vervolgens op de knop met de naam De probleemoplosser uitvoeren.

Volg de instructies op het scherm en controleer of uw probleem is verholpen of niet.

U kunt ook de probleemoplosser voor hardware uitvoeren.

3] Update, rollback of schakel grafische driver uit

U moet het stuurprogramma bijwerken of terugdraaien. Als u zojuist een stuurprogramma hebt bijgewerkt en het probleem daarna is begonnen, moet u het stuurprogramma terugdraaien. Als u dat niet hebt gedaan, kan het misschien helpen om het grafische apparaatstuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie.

Open Apparaatbeheer vanuit het WinX-menu. Selecteer het stuurprogramma en open Eigenschappen met een rechterklik. Schakel vervolgens over naar het gedeelte Driver. Het terugdraaien is alleen beschikbaar als de update recent was. Als dat niet het geval is, klikt u op Stuurprogramma bijwerken en Windows controleert automatisch op de problemen.

Deze fout wordt meestal veroorzaakt door stuurprogramma's die verband houden met de grafische stuurprogramma's die worden vermeld onder de sectie Beeldschermadapters.

4] Reset uw monitor

U kunt ook proberen uw televisie of monitor opnieuw in te stellen met behulp van de hardwaretoetsen en controleren of dat uw problemen oplost. Raadpleeg de handleiding van uw tv of monitor voor meer informatie hierover. Dit komt doordat het varieert van producttype tot producttype en van fabrikant tot fabrikant.

5] Diverse oplossingen

U kunt ook proberen een aantal verschillende oplossingen uit te voeren die u kunnen helpen bij het oplossen van de problemen waarmee u wordt geconfronteerd.

  1. Koppel de HDMI-kabel van zowel de bron als de bestemming los en sluit deze na een paar minuten weer aan.
  2. Controleer of de kabel die u gebruikt in goede staat is.
  3. Wijzig de bron en de bestemming van de video en controleer of een van beide in een niet-werkbare staat verkeert. Dit zal u helpen het te beperken tot de fout van een bepaald apparaat, als dit het geval is.
  4. Controleer of uw instellingen zijn toegepast zoals bedoeld in de optie Mijn scherm projecteren door op de Win + P- toetscombinaties op uw toetsenbord te drukken.

Heeft dit geholpen?