Bestanden overzetten tussen Android en Windows met ES File Explorer

Draadloze technologieën nemen eindelijk hun bedrade tegenhangers over. Voorbij zijn de dagen dat u uw USB-kabel zou aansluiten om wat gegevens tussen uw mobiel en pc over te zetten. In dezelfde context hebben we een methode besproken om gegevens over te dragen tussen uw Android-telefoon en Windows-pc met behulp van respectievelijk ES File Explorer en FileZilla , een populaire bestandsverkenner voor Android en een uitstekende gratis FTP-client.

Overdracht van gegevens tussen Android en Windows-pc

ES File Explorer is een gratis te gebruiken bestandsbeheerder voor Android. Het is een erg populaire applicatie en wordt geleverd met veel functies, afgezien van eenvoudig bestandsbeheer. En een van deze functies is de mogelijkheid om een ​​FTP-server op uw mobiel te starten. We zouden deze functie gebruiken om bestanden over te dragen tussen uw Windows-computer en Android-telefoon of -tablet. Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat uw computer en mobiel via Wi-Fi of LAN met hetzelfde netwerk zijn verbonden.

Als je thuis geen wifi hebt, kun je Mobile Hotspot op je Windows-computer inschakelen en je mobiel ermee verbinden.

Stap 1 : U moet ES File Explorer op uw Android-apparaat installeren. Ga naar Google Play Store en installeer de applicatie op uw telefoon / tablet.

Stap 2 : Open de applicatie en verleen opslagrechten wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 3 : Klik op drie balken in de linkerbovenhoek. Scroll naar beneden en tik op Netwerk. Tik nu op Weergeven op pc . Tik op de knop INSCHAKELEN om een ​​lokale FTP-server op uw telefoon te starten.

Overdracht van gegevens tussen Android en Windows-pc

Stap 4 : De server draait nu. U hebt een FTP-client nodig om de inhoud te bekijken en ermee te communiceren. We raden aan om FileZilla te gebruiken. Het is een gratis en open source FTP-client die gemakkelijk te gebruiken is. U kunt naar believen elke andere FTP-client gebruiken.

Stap 5 : Installeer en open de FileZilla-client op uw computer. Voer in het tekstvak van de host het IP-adres en de poort in zoals weergegeven in ES File Explorer op uw mobiele telefoon. Klik op de Quickconnect- knop.

Nu moet u verbinding hebben met de FTP-server van uw mobiele telefoon. Aan de rechterkant van het FileZilla-venster kun je door de inhoud van je telefoon bladeren. En aan de linkerkant kunt u door de inhoud van uw computer bladeren. Om iets van uw telefoon te downloaden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Downloaden. Evenzo, als u iets naar uw telefoon wilt uploaden, klikt u met de rechtermuisknop op een bestand / map aan de lokale kant en selecteert u Uploaden. Dit is hoe u draadloze gegevensoverdracht tot stand kunt brengen tussen uw Android-telefoon en Windows-computer.

Behalve eenvoudig uploaden en downloaden, kunt u ook door inhoud bladeren, bestanden en mappen hernoemen en nog veel meer. U kunt de bestanden ook rechtstreeks bekijken zonder ze naar uw computer te downloaden. Alle FTP-bewerkingen zijn mogelijk als u een betrouwbare FTP-client gebruikt, zoals FileZilla.

Een andere benadering van draadloze gegevensoverdracht tussen is het starten van een FTP-server op uw computer en deze vervolgens verbinden vanuit ES File Explorer. Nadat de server is gemaakt, kunt u naar het FTP-gedeelte in ES File Explorer gaan en het IP-adres en de poort naar uw computer invoeren en beginnen met het overbrengen van gegevens.

ES File Explorer en FileZilla zijn beide uitstekende tools. Ik geef de voorkeur aan deze combinatie boven andere toepassingen die draadloze gegevensoverdracht mogelijk maken, omdat FTP snel en betrouwbaarder is. Bovendien geeft FileZilla u volledige controle over uw bestanden op beide apparaten.

Ik hoop dat je het voor je kunt laten werken.