Windows Server 2019 is nu beschikbaar om te downloaden

Gisteren hield Microsoft een groot evenement in New York, waar ze een aantal aankondigingen deden, variërend van de Surface-producten tot de beschikbaarheid van Windows 10 v1809 en meer. Maar het team op kantoor was gisteren ook iets van plan. Vorige week hadden ze bij Ignite Windows Server 2019 aangekondigd - een nieuw hybride, beveiligings-, applicatieplatform en hypergeconvergeerde infrastructuurmogelijkheden van hetzelfde. En vandaag hebben ze aangekondigd dat Windows Server 2019 nu beschikbaar is voor het publiek om te downloaden.

windows server

Kenmerken van Windows Server 2019

Enkele van de nieuwste functies en innovaties worden op de volgende 4 gebieden voor Windows Server 2019 gekocht:

Hybride: Hybride brengt zowel on-premise als cloudomgevingen samen. Het is ingebouwd in Windows Server 2019 en in Windows Admin Center. Klanten kunnen nu hybride functies gebruiken, zoals Azure Backup, Azure File Sync, disaster recovery en Storage Migration Services.

Beveiliging: Microsoft volgt nu een drievoudige aanpak om de beveiliging op Windows Server 2019 te verbeteren. Ze zijn beschermen, detecteren en reageren. Ze zeiden,

“Op het gebied van Protect hadden we eerder afgeschermde VM's geïntroduceerd om gevoelige gevirtualiseerde workloads te beschermen, zoals domeincontrollers, PCI-gegevens, gevoelige gezondheidszorg en financiële gegevens. In Windows Server 2019 hebben we de ondersteuning van afgeschermde VM's uitgebreid naar Linux VM's. Op het gebied van detecteren en reageren hebben we Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) ingeschakeld, dat onder meer aanvallen en zero-day exploits detecteert. "

Ook met Defender Exploit Guard kunt u uw systemen immuun maken voor Ransomware-aanvallen.

Applicatieplatform: hier wordt een kleinere containerimage-grootte geïmplementeerd. Dit zal de ervaringen van ontwikkelaars en IT-professionals die deze containers gebruiken om hun bestaande applicaties te moderniseren aanzienlijk verbeteren.

Hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI): Microsoft heeft HCI gedemocratiseerd in Windows Server 2019 met kosteneffectieve, hoogwaardige softwaregedefinieerde opslag en netwerken. Hierdoor kunnen implementaties direct worden geschaald van kleine servers met 2 knooppunten tot honderden servers.

Download Windows Server 2019

Voor klanten met een geldige Software Assurance kan deze nieuwe versie van Windows Server 2019 hier worden gedownload van het Volume Licensing Service Center (VLSC).

Voor die mensen die het willen proberen voordat ze een laatste gesprek voeren, kunnen ze hier het evaluatie-exemplaar van het Evaluation Center krijgen.

De klanten die Windows Server draaien in de Cloud Service van Microsoft, genaamd Azure, kunnen Windows Server 2019 hier ook uitproberen in de Azure Marketplace.

Het team heeft ook aangekondigd dat Windows Server 2019 later in oktober 2018 hier beschikbaar zal zijn voor klanten met een Visual Studio-abonnement (voorheen MSDN of Microsoft Developer Network). Samen met het is beschikbaar in Visual Studio-abonnement, het zal hier ook beschikbaar zijn op het Microsoft Partner Network (MPN).

Als u meer wilt weten over Windows Server 2019, kunt u hier de officiële documentatie raadplegen.

Als u van een oudere versie naar deze laatste release wilt upgraden, kunt u hier het nieuwe Upgrade Center bekijken.

Als u het Insider-programma voor Windows Server gebruikt, blijft u zoals gewoonlijk de nieuwste builds downloaden.

En tot slot, als u het nu wilt downloaden, kunt u het hier vinden.

U kunt hier meer lezen over deze aankondiging.

windows server