Sneltoetsen en sneltoetsen werken niet in Windows 10

Als uw sneltoetsen of snelkoppelingen op uw toetsenbord niet werken op uw Windows 10/8/7-computer, dan helpt dit bericht u om het probleem op te lossen. Voor velen is het gebruik van de sneltoetsen erg belangrijk omdat ze de ervaring gemakkelijker maken.

Sneltoetsen en sneltoetsen werken niet

Een van de meest voorkomende problemen met deze toetsenborden en andere merken zijn in het algemeen de sneltoetsen. Zie je, soms werken ze gewoon niet, en als je iemand bent die de sneltoetsen veel gebruikt, wordt dit een groot probleem.

Om dit probleem op te lossen, raden we u aan onze suggesties uit te proberen en te kijken of deze u helpen.

1] Maak de toetsenbordtoetsen fysiek schoon

Uw toetsenbord werkt mogelijk niet vanwege vuil of andere corrosie. We raden u aan uw systeem af te sluiten, de stekker van het toetsenbord uit het stopcontact te halen als u een desktop gebruikt en het voor te bereiden voor reiniging. Je kunt een klein katoenen oorreinigingsgereedschap gebruiken om tussen de vouwen te komen, maar zorg ervoor dat je het een beetje in alcohol dompelt.

Als u over de knowhow beschikt, trekt u het toetsenbord volledig uit elkaar en veegt u alle corrosie van binnenuit weg. Zet het toetsenbord weer in elkaar, sluit het weer aan op uw computer, zet het aan en controleer of uw sneltoetsen weer werken.

2] Voer de probleemoplosser voor hardware uit

Druk op de Windows-toets + I om de app Instellingen te starten en klik vervolgens op Update en beveiliging . Zodra de nieuwe pagina verschijnt, moet u nu op Problemen oplossen in het zijpaneel klikken .

De volgende stap is om op Toetsenbord te klikken en ten slotte de probleemoplosser uitvoeren te selecteren . Volg de instructies en start uw computer opnieuw op om te voltooien.

2] Sluit het toetsenbord aan op een andere USB-poort

Misschien werkt de USB-poort die momenteel door uw toetsenbord wordt gebruikt niet. In dat geval is het verstandig om het apparaat los te koppelen en op een andere USB-poort aan te sluiten. U kunt ook de USB-poort aan beide uiteinden reinigen om er zeker van te zijn dat ze niet worden aangetast door corrosie.

3] Verwijder alle eerder geïnstalleerde toetsenbordsoftware

Heeft u eerder een ander toetsenbord gebruikt? Als dat het geval is, raden we aan ervoor te zorgen dat de software voor het oude apparaat is verwijderd. Er zijn momenten dat meerdere software problemen veroorzaken vanwege overeenkomsten in acties.

4] Update toetsenbordstuurprogramma

U kunt het stuurprogramma van uw toetsenbord of firmware vrij eenvoudig bijwerken. Bezoek gewoon de officiële website en zoek handmatig alle ondersteunde stuurprogramma's en firmware voor uw specifieke Logitech-toetsenbord.

5] Installeer het toetsenbordstuurprogramma opnieuw

Als de update niet werkt, raden we aan het toetsenbordstuurprogramma te verwijderen en de toetsen opnieuw te installeren en te testen.

Start Apparaatbeheer door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en vervolgens Apparaatbeheer te selecteren in de lijst met opties.

Met Apparaatbeheer geopend, zou u nu een lijst met opties moeten zien. Zoek naar het toetsenbord met de tekst Toetsenborden , klik erop om uit te vouwen en klik met de rechtermuisknop op de apparaatnaam van het Logitech-toetsenbord . U zou nu een contextmenu moeten zien, klik gewoon op Verwijderen en ga vanaf daar verder.

Dit is supergemakkelijk. Start gewoon uw computer opnieuw op en Windows 10 zal het toetsenbordstuurprogramma automatisch opnieuw installeren.

6] Schakel HID Human Interface Service in

Laten we hier heel duidelijk over zijn. Als de HID is uitgeschakeld, werken uw sneltoetsen nooit. Daarom is het het beste om te controleren of alles in orde is door de service opnieuw te starten, en dat is niet moeilijk.

Klik op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, typ vervolgens services.MSC in het vak en druk op Enter op het toetsenbord of klik op de knop OK .

Sneltoetsen en sneltoetsen werken niet

Hier moet je naar beneden scrollen totdat je Human Interface Device Access tegenkomt in de lijst met opties. Dubbelklik erop en zorg ervoor dat het bij Opstarttype is ingesteld op Automatisch en klik vervolgens op OK .

Start ten slotte de computer opnieuw op en controleer of de sneltoetsen eindelijk werken.

7] Reset het toetsenbord

Kijk of het resetten van de standaard toetsenbordinstellingen voor jou werkt.

Het beste!

Verwante leest:

  1. Functietoetsen werken niet
  2. Caps Lock-toets werkt niet
  3. Num Lock-toets werkt niet
  4. Shift-toets werkt niet
  5. Windows-sleutel werkt niet
  6. WSAD- en pijltjestoetsen worden geschakeld
  7. Multimediatoetsen werken niet
  8. Laptop toetsenbord werkt niet
  9. Spatiebalk of Enter-toets werkt niet.