Fix Windows Update-fout 0x80240FFF

Het installeren van een Windows 10 Feature-update kan soms fout gaan - en een dergelijke foutcode die kan worden gegenereerd, is 0x80240FFF. Hoewel het niet van invloed is op iedereen, kunt u als volgt Windows Update Error 0x80240FFF oplossen als u het probleem krijgt.

0x80240FFF, WU_E_UNEXPECTED, Een bewerking is mislukt vanwege redenen die niet worden gedekt door een andere foutcode. Deze fout treedt op wanneer updatesynchronisatie mislukt. Het kan voorkomen wanneer u Windows Server Update Services alleen gebruikt of wanneer het is geïntegreerd met System Center Configuration Manager.

Windows Update-fout 0x80240fff

0x80240FFF

De foutcode is zeldzaam, de enige werkende oplossing is dat u de update uitstelt. Ik ben diep door forums gegaan en dat is meestal omdat de huidige update een probleem veroorzaakt of je vastzit aan een oudere versie. We zullen enkele basistips voor probleemoplossing voorstellen.

  1. Updates uitstellen
  2. Update of installeer met Windows 10 ISO
  3. Upgrade naar de volgende ondersteunde versie van Windows 10
  4. Problemen met Windows Update oplossen

Ik zou je aanraden ze een voor een te proberen. We hebben tips toegevoegd om het probleem tijdelijk te verhelpen en ook een oplossing gegeven die voor u zou moeten werken.

1] Updates uitstellen

Windows Update-fout 0x80240fff

Met Windows 10 kunt u updates uitstellen, dwz de update uitstellen, dus als de huidige build een probleem veroorzaakt, kunt u wachten op een oplossing van Microsoft. Het is van toepassing op zowel functie-update als kwaliteitsupdate.

  • Gebruik Win + I om Instellingen te openen.
  • Ga naar Update en beveiliging> Geavanceerde opties
  • Selecteer onder het label 'Kies wanneer updates worden geïnstalleerd' het aantal dagen dat u het wilt uitstellen of uitstellen.
  • Post dit; het Windows Update-systeem wacht dat aantal dagen voordat het opnieuw probeert te installeren.

Onthoud dat deze methode niet oplost, maar aangezien dit een kernprobleem van Microsoft zelf is, moet het door hen worden opgelost. Als alles goed gaat na de vertragingsperiode, moet het zijn opgelost.

2] Download de nieuwste ISO en upgrade

De updatefunctie uitstellen of uitstellen was niet beschikbaar voor Windows 10 Home-gebruikers in de eerdere versies. Dus als u nog steeds de oudere versie gebruikt en dit probleem ondervindt, kunt u updates niet uitstellen. U moet ISO van de nieuwste versie van Windows 10 downloaden en deze upgraden met de Media Creation Tool.

Download de nieuwste Windows 10 ISO-afbeeldingen rechtstreeks in Google Chrome

Er is nog een andere, maar tijdelijke optie - Updates pauzeren . Windows 10 biedt deze functie in alle versies van Windows 10. Het is echter slechts een tijdelijke oplossing die 35 dagen werkt. Zodra die limiet is bereikt, heeft het apparaat nieuwe updates nodig voordat u weer kunt pauzeren.

3] Upgrade naar de volgende ondersteunde versie van Windows 10

Een van de recente meldingen van dit probleem kwam van _negin_ bij Microsoft Answers. Hij had een probleem met het vinden en installeren van updates vanwege foutcode 0x80240fff. De fout deed zich voor nadat Windows 10 Home opnieuw was geïnstalleerd en zijn laptop opnieuw had ingesteld. Hier is de foutmelding die hij ontving toen hij Photoshop startte

U moet uw systeem bijwerken om Photoshop te installeren: Windows 7 Service Pack 1, Windows 10 of hoger (Opmerking: Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 versie 1507 en Windows 10 versie 1511 worden niet ondersteund).

Het lijkt erop dat hij nog steeds een oudere versie van Windows gebruikt en de applicatie ondersteunt dit niet. Als dit het geval is, moet u Windows 10 bijwerken, de volgende release, die wordt aanbevolen. Er kunnen veel redenen zijn waarom u een oudere versie wilt gebruiken, maar als de applicaties u problemen geven, is het tijd om te upgraden naar ten minste de volgende ondersteunde versie.

Als u in een oudere versie van Windows blijft, brengt dit ook beveiligingsproblemen met zich mee. Ik weet zeker dat u de computer gebruikt voor bankieren, online transacties en meer.

4] Probleemoplosser voor Windows Update

U kunt ervoor kiezen om het probleem op te lossen met behulp van de online probleemoplosser voor Windows Update. Als dat niet helpt, kunt u onze suggesties volgen over wat u moet doen als Update niet kan worden gedownload of geïnstalleerd. Het repareren van Windows 10-updatecomponenten is ook een optie die u kunt overwegen.

We hopen dat u Windows Update Error 0x80240FFF hebt kunnen oplossen.

Windows Update-fout 0x80240fff