Hoe Realtek HD Audio Manager te gebruiken om pc-geluid te versterken

De High Definition Audio Driver van Realtek is een van de meest gebruikte geluidsdrivers die hoogwaardige DTS, Dolby en Surround Sound biedt. Deze stuurprogrammasoftware wordt geleverd met een aantal kenmerken en functionaliteiten, zoals een zeskanaals digitaal-naar-analoogomzetter (DAC) die het 16/20/24-bits Pulse Code Modulation-formaat voor 5.1-kanaals audio volledig ondersteunt. De Realtek HD-audiodriver is doorgaans vereist om uw audioapparaat te laten werken. Het bedrijf bracht een maand voordat Windows 10 werd uitgebracht de nieuwste audiostuurprogramma's uit om de veranderde desktopomgeving bij te houden.

Wanneer u dit stuurprogramma op uw pc installeert, krijgt u Realtek HD Audio Manager waarmee u kunt afstemmen en afspelen met het pc-geluid. In deze handleiding verkennen we de Realtek HD Audio Manager-portal om de luidsprekers en microfoon op uw pc te configureren.

Realtek HD Audio Manager

Deze software wordt samen met het pakket op uw pc geïnstalleerd wanneer u een Realtek HD Audio Driver installeert. U kunt de software eenvoudig starten vanuit uw systeemvak door te dubbelklikken op het luidsprekerpictogram .

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te geven

Als alternatief kunt u het ook starten vanaf de locatie Program Files op uw systeemstation:

C: \ Program Files \ Realtek \ Audio \ HDA \ RtHDVCpl.exe

De uitvoerbare bestandsnaam kan verschillen, afhankelijk van de softwareversie die u installeert.

Zodra u Realtek HD Audio Manager start, ziet het er als volgt uit:

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te gevenU kunt twee tabbladen zien in de bovenstaande afbeelding:

  1. Sprekers
  2. Microfoons

Laten we ze een voor een verkennen.

1] Tabblad Luidsprekers

Op dit tabblad kunt u de instellingen met betrekking tot luidsprekers op uw pc moduleren. Onder de Main Volume sectie, kunt u het volume systeem aan te passen of de balans van de links-rechts luidspreker audio-uitgang met de schuifknop mits er. Ook kun je de luidsprekers dempen met de mute-knop.

Hieronder zien we drie tabbladen waarmee u kunt configureren hoe geluid op uw pc wordt afgespeeld.

Luidsprekerconfiguratie

Op dit tabblad kunt u de stereo-uitvoer testen van de luidspreker of hoofdtelefoon die op de pc is aangesloten. Zodra u op de daar aanwezige afspeelknop klikt, wordt zowel de linker- als de rechterluidsprekeruitvoer getest door een voorbeeld van een audioclip af te spelen. U kunt bepalen of er verschillen zijn door de uitvoer voor elk te vergelijken. U kunt ook Headphone Virtualization gebruiken , waarbij geavanceerde verwerking wordt gebruikt om de illusie van een thuistheater te creëren terwijl u een stereohoofdtelefoon gebruikt. Het is hetzelfde als het Surround Sound- systeem. Afgezien hiervan kunt u ook de gebruiksspeakers met volledig bereik configureren.

Geluidseffecten

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te geven

U kunt effecten toepassen op de geluidsuitvoer met behulp van de functies op dit tabblad. Het biedt u een lange lijst van beschikbare omgevingseffecten met luidheidsvereffening om waargenomen volumeverschillen te verminderen. U kunt kiezen uit de talrijke opties om het geluid van uw luidspreker / koptelefoon te versterken met indrukwekkende omgevingseffecten. U kunt ook een native equalizer- en spraakonderdrukkingsfunctie gebruiken om het geluidseffect naar wens in te stellen.

Standaardformaat

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te geven

Op dit tabblad kunt u de standaard geluidskwaliteit selecteren in termen van samplefrequentie en bitdiepte. Als u een audio-cd of dvd gebruikt, kunt u het geluidsformaat instellen met respectievelijk de opties Cd-indeling en Dvd-indeling .

Hoe Realtek HD Audio Manager in Windows 10 te downloaden en opnieuw te installeren

2] Tabblad Microfoons

In dit gedeelte kunt u de manier configureren waarop microfoons op uw pc werken. Hieronder staan ​​de beschikbare secties om effecten voor het microfoonapparaat te induceren:

Microfoon effecten

Realtek HD Audio Manager

Het biedt een optie om de statische achtergrondruis te onderdrukken wanneer u wat audio opneemt. Afgezien hiervan kunt u de akoestische echo verminderen die wordt veroorzaakt door voorluidsprekers tijdens het opnemen. Met deze functies kunt u heldere audio opnemen.

Standaardformaat

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te geven

Net als de luidsprekerinstellingen kunt u deze functie gebruiken om het standaardformaat voor geluidskwaliteit te selecteren.

Door deze instellingen aan te passen aan uw vereisten, kunt u het volledige potentieel van uw luidsprekers en microfoons benutten. U kunt zelfs het vermogen beheren dat wordt gebruikt om deze instellingen te moduleren door de ingebouwde optie voor energiebeheer te gebruiken.

Als u op het kleine batterijpictogram linksonder klikt, wordt het venster Energiebeheer geopend waarin u ervoor kunt kiezen om de wijzigingen uit te schakelen wanneer uw pc op batterijvoeding werkt.

Bekijk de functies van Realtek HD Audio Manager en haal er het beste uit.

Geluidsproblemen? Lees Geen geluid op Windows-pc.

Hoe u Realtek HD Audio Manager gebruikt om uw pc-geluid een boost te geven