Schakel audioverbeteringen in Windows 10 uit of uit

Microsoft en externe leveranciers hebben audioverbeteringspakketten verzonden die zijn ontworpen om de specifieke hardware van uw systeem absoluut perfect te laten klinken. Dit worden audioverbeteringen genoemd in Windows 10.

Maar soms kunnen deze 'verbeteringen' problemen veroorzaken met audio en geluid. Als u problemen ondervindt met uw audio in Windows 10 , wilt u misschien audioverbeteringen uitschakelen en kijken of dit helpt.

Als u een bericht ziet, heeft Windows gedetecteerd dat audioverbeteringen voor het volgende apparaat problemen veroorzaken en u weet zeker dat uw audiostuurprogramma up-to-date is en dat u het probleem nog steeds ondervindt, en dat er geen audio werkt op uw computer of dat u het niet kunt muziek afspelen, systeemgeluiden horen of audio van internet afspelen, probeer de audioverbetering uit te schakelen.

Schakel audioverbeteringen uit in Windows 10

Typ 'Geluid' in de zoekbalk op de taakbalk en selecteer Geluidsconfiguratiescherm in de lijst met resultaten.

Audioverbetering

Het vak Geluidseigenschappen wordt geopend. Onder de Playback tab met de rechtermuisknop op de Default Device - Luidsprekers / hoofdtelefoon en selecteer Eigenschappen.

Eigenschappen voor audioverbetering

Schakel in het vak Luidspreker-eigenschappen dat wordt geopend naar het tabblad Verbeteringen en schakel het selectievakje Alle verbeteringen uitschakelen in.

Schakel audioverbeteringen uit in Windows 10

Probeer nu uw audioapparaat af te spelen. Werkt het? Zo geweldig!

Als de methode mislukt, selecteert u Annuleren om weer terug te gaan naar het vak Geluidseigenschappen. Selecteer nu op het tabblad Afspelen een ander standaardapparaat (als u er een heeft), schakel het selectievakje Alle verbeteringen uitschakelen in en probeer opnieuw audio af te spelen.

Doe dit voor elk standaardapparaat.

Dit is hoe u audioverbeteringen in Windows 10 volledig kunt uitschakelen of uitschakelen.

Onthoud dat u verbeteringen die eerder zijn uitgeschakeld altijd kunt inschakelen als u denkt dat de geluidskwaliteit niet goed is. De verbeteringen die zijn ingeschakeld onder het tabblad "Verbeteringen" zijn kunstmatige softwareverbeteringen. Als u liever verbeteringen gebruikt, moet u de verbeteringen selecteren die bij uw geluidskaartsoftware zijn geleverd, aangezien deze meer instellingen bieden om de geluidskwaliteit aan te passen.

Gerelateerde artikelen die je misschien leuk vindt om te zien:

  1. Herstel audioproblemen op Windows-pc
  2. Geen geluid op Windows-computer
  3. Windows 10-geluid werkt niet goed.