Ontdek, vernieuw, verander IP-adres in Windows 10

Uw IP-adres dat staat voor Internet Protocol is het unieke nummer van uw internetverbinding dat is gekoppeld aan al uw internet- en netwerkactiviteiten. Het is iets waar een gewone computergebruiker waarschijnlijk nooit aan zou denken, maar het is eigenlijk een heel belangrijke technologie die de ene machine via internet met de andere verbindt.

In dit bericht leren we over de eenvoudige stappen om het IP-adres op uw Windows 10-computer te achterhalen, opnieuw in te stellen, te vernieuwen, te configureren en te wijzigen om een ​​statisch IP-adres te gebruiken.

Zoek het IP-adres op

IP-adres in Windows 10

Misschien wilt u het IP-nummer van uw computer weten als u twee of meer apparaten moet verbinden om met elkaar te 'praten'.

Open vanuit het WinX-menu een verhoogd opdrachtpromptvenster, typ het volgende en druk op Enter:

ipconfig / all

IPConfig is een in Windows ingebouwd hulpprogramma dat alle huidige TCP / IP-netwerkconfiguratiewaarden weergeeft en het Dynamic Host Configuration Protocol DHCP en Domain Name System DNS-instellingen vernieuwt.

Vernieuw het IP-adres

Gebruik de volgende opdrachten om uw IP-adres te vernieuwen of te vernieuwen:

ipconfig / release
ipconfig / renew

Wijzig het IP-adres in Windows 10

Als u een statisch IP-adres wilt instellen, kunt u uw IP-adres wijzigen. Om dit te doen, opent u het Netwerkcentrum in het Configuratiescherm en klikt u op de link Verbindingen .

IP-adres wijzigen

Er wordt een nieuw venster geopend met de details over uw internetverbinding. Klik op het tabblad Eigenschappen.

Er wordt een ander venster geopend met de items die door uw verbinding worden gebruikt. Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP / IP v4 ).

IP-adresvensters wijzigen

De standaardinstellingen van een pc zijn om het IP-adres automatisch te verkrijgen, maar u kunt dit indien nodig wijzigen.

Selecteer Gebruik het volgende IP-adres en vul de vereiste gegevens in (8 & 9 in de bovenstaande afbeelding) en klik op OK, en je bent klaar.

Vergeet niet het selectievakje ' Instellingen valideren bij afsluiten' aan te vinken . Uw pc voert automatisch een netwerkdiagnose uit en verifieert de verbinding.

Als uw computer op meer dan één netwerk wordt gebruikt, voert u de details in zoals subnetmasker, standaardgateway, voorkeurs-DNS-server, alternatieve DNS-server, enz.

Verwante leest:

  1. Reset TCP / IP met behulp van het NetShell-hulpprogramma
  2. Reset Winsock in Windows
  3. Problemen met netwerk- en internetverbinding oplossen
  4. Wijzig het MAC-adres in Windows
  5. Herstel bericht over beperkte netwerkverbinding.

Vergeet niet om uw computersysteem opnieuw op te starten nadat u de wijzigingen hebt aangebracht.

IP-adresvensters wijzigen