Bestandsverkenner kan niet worden geopend in Windows 10

Wanneer File Explorer crasht of vastloopt, in Windows 10, is dit een enorm probleem, vooral omdat de File Explorer bijna alle bruikbare gegevens heeft. Soms wordt de optie niet weergegeven wanneer de gebruiker explorer.exe probeert te starten om enkele bestanden te openen. Dit is niet alleen een Windows 10-probleem, maar het is ook gebeurd in Windows 7 en Windows 8. Sommige gebruikers hebben het probleem ondervonden dat Windows Verkenner gewoon niet opent wanneer ze op het pictogram ervan klikken.

Windows File Explorer wordt niet geopend

Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, zijn hier een paar dingen die u kunt proberen.

1] Start File Explorer opnieuw

Selecteer Ctrl + Shift + Esc en selecteer vervolgens Taakbeheer in het menu . Zoek Windows Verkenner en klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Taak beëindigen .Bestandsverkenner kan niet worden geopend in Windows 10

Rechtsboven in het venster Taakbeheer vindt u de optie Bestand . Klik op en kies Run nieuwe taak. U moet dan explorer.exe in het vak typen . Klik op Enter .

Helpt dit?

2] Stel de standaardinstellingen van File Explorer in

windows bestandsverkenner wordt niet geopend

Open Bestandsverkenner-opties (eerder bekend als Mapopties) vanuit Zoekopdracht starten en doe het volgende:

  1. Onder het tabblad Algemeen : Wis de geschiedenis van de bestandsverkenner en druk op Standaardinstellingen herstellen
  2. Onder het tabblad Weergave : Druk op Mappen opnieuw instellen en de knop Standaardinstellingen herstellen .
  3. Onder het tabblad Zoeken : Druk op de knop Standaard herstellen .

Druk op Toepassen, OK en sluit af.

Probeer nu Explorer te openen en te zien.

3] Los problemen op in Clean Boot State

Start uw Windows op in Clean Boot State en kijk of het probleem aanhoudt of verdwijnt. Als u Explorer kunt openen, betekent dit dat een proces of add-on van een derde partij het openen ervan verstoort. U moet het probleem handmatig oplossen en proberen het aanstootgevende proces te vinden.

4] Wijzig de weergave-instellingen

Ga naar de Start- knop, kies Instellingen en ga naar Systeem . Het tabblad Weergeven wordt standaard geselecteerd in de lijst aan de linkerkant.

Probeer de formaten aan te passen op uw beeldscherm. Wijzig bijvoorbeeld de grootte van uw tekst in 100%, 125%, enzovoort. Maar stel het niet in op 175%.Bestandsverkenner kan niet worden geopend in Windows 10

En controleer nu of u toegang hebt tot de Verkenner om te zien of deze werkt.

5] Zijn defecte programma's een reden?

Essentiële applicaties en antivirusprogramma's zorgen er soms voor dat ons systeem uitvalt. En gebruikers zijn het erover eens dat er vaker wel dan niet File Explorer crasht als gevolg van slecht functionerende antivirussoftware. En de Explorer wordt hervat, zodra deze is afgesloten vanuit de taakbalk. Dit probleem kan worden verholpen door verdachte applicaties tijdelijk te stoppen of te verwijderen en te controleren of het probleem hiermee is opgelost.

6] Maak een nieuw pad voor de Explorer-snelkoppeling

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Verkenner en kies Losmaken op de taakbalk. Klik vervolgens opnieuw met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad. Kies Nieuw in het menu dat verschijnt en ga vervolgens naar Snelkoppeling om een ​​snelkoppeling te maken.

Typ C: \ Windows \ explorer.exe in de lege ruimte in het venster Snelkoppeling maken . Klik op Volgende . U moet eraan denken om het bestand te hernoemen naar Bestandsverkenner . Kies Voltooien.

Klik nu met de rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling die u hebt gemaakt en kijk of Explorer wordt geopend.

Laat het ons weten als iets hier u heeft geholpen of dat u andere ideeën heeft om te delen.

Deze Explorer-gerelateerde fixes kunnen u ook interesseren:

  1. Explorer crasht wanneer u met de rechtermuisknop klikt
  2. Windows Verkenner loopt vast in een bepaalde videomap in Windows
  3. Explorer, Office, Movie Maker loopt vast in Windows
  4. Explorer loopt vast bij het uitvoeren van taakbalkbewerkingen in Windows.
windows bestandsverkenner wordt niet geopend